Christiane: - Jeg er færdig med at have dårlig samvittighed

Det er for mentalt tærende, mener den tidligere ’Vild med dans’-vært

Hvert år i november snupper Christiane en sund måned, hvor alkohol er bandlyst. I stedet står den på masser af træning og sund mad. (Foto: Jonas Olufson)
Hvert år i november snupper Christiane en sund måned, hvor alkohol er bandlyst. I stedet står den på masser af træning og sund mad. (Foto: Jonas Olufson)

32-årige Christiane Schaumburg-Müller er succesfuld. Hun er smuk og slank. Men vigtigst af alt føler hun sig sund.

Men som så mange andre af landets hotte tv-værtinder har Christiane været alt for optaget af, hvad hun vejer og hvad der sker, hvis hun spiser en stor is.

Men det er slut nu, fortæller bogaktuelle Schaumburg-Müller til Ekstra Bladet.

- Jeg er færdig med at have dårlig samvittighed - det har jeg prøvet i mine teenageår, hvor vægt betød alt. Den betyder ikke en skid den vægt. Væk med den! Det gælder om at have det godt, siger Christiane Schaumburg-Müller der sammen med træner Anne Bech netop har sendt bogen ’Dit sunde liv’ på gaden.

Se også: Christiane: Jeg ville få anoreksi

- Det er ikke et sundt liv, hvis man skal gå og holde regnskab med alt, hvad man spiser. Det er så mentalt tærende at have dårlig samvittighed. Man skal ikke have dårlig samvittighed. Hvis man har besluttet, at man vil spise den chokoladekage, så spis den for pokker. Og nyd den, siger Christiane Schaumburg-Müller.

- Har du aldrig dårlig samvittighed over noget du spiser?

- Nej, det synes jeg ikke. Jeg har haft problemer med min mæthedsfornemmelse, så til tider kan jeg komme til at overspise, så jeg bliver helt dårlig. Altså fysisk dårlig. Hvis jeg har spist for meget aftensmad, så kan jeg bare ligge på sofaen. Det er ikke så fedt, siger tv-værten, inden Anne Bech tager ordet.

Se også: Christiane erkender: Min røv hænger lidt

- Jeg falder ikke i. Jeg beslutter mig for, at det er ok, at spise det stykke kage. Det er ikke sådan, at jeg snubler over det og det falder ind i min mund. Det er noget, jeg nyder, mens jeg gør det. Med god samvittighed – og så lader jeg være i morgen, siger hun.Vores bog handler om at få det godt – og det behøver ikke at være at smide fem kilo. Det kan også være at slippe for den hovedpine, der kommer snigende om eftermiddagen, siger Anne Bech. (Foto: Jonas Olufson)
Vores bog handler om at få det godt – og det behøver ikke at være at smide fem kilo. Det kan også være at slippe for den hovedpine, der kommer snigende om eftermiddagen, siger Anne Bech. (Foto: Jonas Olufson)


De to sunde kvinder lægger vægt på, at det ikke er en slankebog, de har udgivet. Det er en sundhedsbog. For det gælder om at være sund og have det godt mere end at være en streg i luften. Og Christiane Schaumburg-Müller er meget kontant, da hun bliver spurgt om, hvad der får hende til at føle sig allermest sund.

Se også: Nu nyder Christiane sin mystiske musik-laks

- Mad får mig til at føle mig sund. Man føler sig ikke sund, når man ikke spiser. Mad er bare medicin. Man skal ikke gøre mad til et problem. Mad er smukt. Det er skønt at lave mad og inviter folk på mad og nyde mand, siger hun prompte.