Se og Hør: Vi holder os inden for loven

Chefredaktør Niels Pinborg tager afstand fra BTs beskyldninger i en pressemeddelelse

Niels Pinborg afviser, at Se og Hør systematisk overvåger kendisser. (Foto: Se og Hør/Kristian Halskov)
Niels Pinborg afviser, at Se og Hør systematisk overvåger kendisser. (Foto: Se og Hør/Kristian Halskov)

Se og Hørs chefredaktør Niels Pinborg tager nu skarpt afstand fra beskyldninger i BT om, at sladderbladet via en IT-ekspert ved Nets skulle overvåge flere kendte og kongeliges hævninger med deres kreditkort og dermed skulle kunne følge med i deres indkøb og opholdssteder.

- Omkring BTs historie i dag kan jeg forsikre, at jeg ikke er vidende om, at Se og Hør systematisk har overvåget kendte og kongelige personer. Det er ikke arbejdsmetoder, som jeg kan stå inde for, og det er ikke arbejdsmetoder, som kommer til at finde anvendelse under min ledelse af Se og Hør, siger Niels Pinborg i en pressemeddelelse.

Se også: Qvortrup om Se og Hør-skandale: Det er helt nyt for mig

Han erkender, at bladet går tæt på for at få sladderhistorierne i hus, men forsikrer samtidig om, at det sker inden for, hvad loven tillader.

- Se og Hør er Danmarks frækkeste ugeblad, der går til stregen, og som vil gøre meget for at få nyheder hjem til danskerne om de kendtes og kongeliges gøren og laden. Men vi laver bladet ud fra de metoder, der ligger indenfor lovgivningens rammer, og som er normale journalistiske arbejdsmetoder for tabloide medier i bred forstand.

Se også: Nets undersøger påstande om Se og Hør overvågning

I en artikel om romanen 'Livet, det forbandede', der udkommer i morgen og er skrevet af den tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen, skriver BT, at oplysningerne i bogen om, at Se og Hør skulle overvåge kendte og kongeliges kort-transaktioner systematisk, ikke bare er forfatterens egne fantasier, men at avisen skulle være i besiddelse af dokumentation for, at overvågningen er foregået i en periode på fire år fra 2008 til 2012 - og måske længere.

- Bogen er skønlitteratur, der angiveligt sammenblander fiktion med forfatterens opfattelse af virkeligheden. Jeg har ikke set eller læst bogen, og derfor har jeg ikke nogen kommentarer til bogens indhold, siger chefredaktør Niels Pinborg i pressemeddelelsen.

Se også: Avis: Ugeblad bag ulovlig overvågning af de kongelige