Qvortrup blåstemplede udgifter til Se og Hør-kilde

Den nu tidligere politiske kommentator vil ikke afvise, at der er sket udbetalinger til kilden, der er centrum for Se og Hør-skandalen

Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Henrik Qvortrup er fortid som politisk kommentator på TV2, efter han frivilligt har valgt at forlade sit job oven på Se og Hør-skandalen.

Over for TV2 siger han, at han ikke kan afvise, at der er sket udbetalinger til den person, der er centrum for skandalen. Den nu tidligere politske kommentator fortæller imidlertid samtidig, at han blåstemplede og godkendte udgiftsbilag, som journalisterne afleverede, når de havde været i kontakt med kilden:

- Jeg kan ikke afvise, at der sket udbetalinger til den person, der er i centrum for de seneste dages omtale af SE og HØR. Jeg har også hilst på vedkommende. Min viden om denne kilde var, at han i flere tilfælde var i stand til at levere korrekte oplysninger til bladet. Derfor attesterede jeg udgiftsbilagene, når de blev præsenteret af journalisterne, som jeg forstod havde kontakt til kilden, siger han til TV2 og fortsætter:

- Derimod havde jeg intet kendskab til, at kilden havde tilvejebragt oplysningerne på ulovlig vis. Med den viden, der nu er fremkommet, indser jeg, at jeg kunne have spurgt mere ind til de nærmere omstændigheder i forbindelse med denne kildes oplysninger. Jeg beklager, at det ikke skete.

I en pressemeddelse, hvor han meddeler sin afgang, skriver han:

- Jeg må nøgternt konstatere, at de mange beskyldninger – berettigede såvel som uberettigede – reelt gør det umuligt at varetage mit job som politisk kommentator på TV 2. Derfor har jeg i dag meddelt TV 2s nyhedsdirektør, Michael Dyrby, at jeg fratræder min stilling, idet jeg ikke ønsker, at den aktuelle sag skal skygge for TV 2s uovertrufne politiske dækning. Selv om begivenhederne for mit vedkommende daterer sig seks år tilbage i tiden, er jeg således ikke i tvivl om, at sagen i nogen tid fremover vil fjerne fokus fra min faglighed som politisk journalist, siger Henrik Qvortrup og fortsætter:

- Det er med stor vemod, at jeg forlader TV 2. Jeg har været fantastisk glad for mine fem et halvt år på stationen. Men i lyset af den øjeblikkelige situation er det den rigtige, omend vanskelige beslutning.