Familien bakker op om Qvortrup

Henrik Qvortrup mistede i går sit job på TV 2. Familiens opbakning har han dog stadig

Henrik Qvortrup bakkes op på Facebook af sin voksne datter Kerstin Coco Qvortrup. (Foto: Facebook)
Henrik Qvortrup bakkes op på Facebook af sin voksne datter Kerstin Coco Qvortrup. (Foto: Facebook)


Se også: Det siger de kendte om Se og Hør-skandalenFoto: Joachim Adrian Kendte Medieskandale af uhørte dimensioner

Se og Hørs skandaleramte tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup har de seneste dage været en tur igennem en særdeles kraftig mediestorm i kølvandet på afsløringerne af, at der under hans ledelse af det kulørte blad i 2008 blev brugt ulovlige redskaber til at overvåge de kendte og kongelige.

I går måtte Qvortrup vinke farvel til det højt profilerede job som politisk kommentator på TV 2.

Forude venter sandsynligvis en retssag, hvor han kan blive straffet med fængsel i op til seks år, hvis det kan bevises, at han godkendte og betalte for omfattende og langvarig systematisk ulovlig overvågning af kendte og kongeliges kreditkortoplysninger.

Se også: Tys-tys-kilden er stadig helt tæt på Se og Hør

Ord mod ord
Qvortrup hævder, at han ikke har kendt til, at der skulle være brugt ulovlige oplysninger i den journalistik, han har haft ansvaret for.

Forklaringen skydes dog i dag godt og grundigt ned af Se og Hør-journalist Kasper Kopping, der stod bag den meget omtalte dækning af prins Joachim og prinsesse Maries hemmelige bryllupsrejse til Canada i 2008.

Ekstra Bladet har fået bekræftet, at der under den pågældende dækning blev brugt ulovligt anskaffede kreditkortoplysninger, og Kasper Kopping siger til BT, at 'Alt hvad jeg har foretaget mig i min Se og Hør-tid, det er noget, jeg er blevet bedt om af mine chefredaktører'. Dermed er der lagt op til, at Henrik Qvortrup får ualmindeligt svært ved at fastholde sin forklaring om, at han var uvidende om den kontroversielle praksis.

Se også: Casper C: Kommer bag på mig hvis Qvortrup ikke var involveret

Beundrer sin far
Facebook bakker Henrik Qvortrups voksne datter Kerstin Coco Qvortrup i dag sin far op med ordene: 'Jeg beundrer dig stadig! Henrik Qvortrup', som hun har slået op på sin fars profil. Hun ønsker ikke at uddybe sin kommentar til Ekstra Bladet.

I går støttede Qvortrups hustru Marie Sloma Qvortrup sin mand og bad pressen om at give ham fred og ro.

- Han har ikke yderligere kommentarer lige nu. Han er ikke på toppen over det her, og han har brug for fred og at være med sin familie, sagde Marie Sloma Qvortrup til BT og tilføjede:

- Vi er selv journalister og kender spillet, men lige nu må I respektere, at han skal have fred.

Siden pressemeddelelsen om Henrik Qvortrups opsigelse i går tikkede på landets redaktioner, har det ikke været muligt at få sagens hovedperson i tale.