Amanda brød sammen

Den 17-årige Amanda fra X Factor svarede tappert på Ekstra Bladets spørgsmål - men brød sammen umiddelbart efter interviewet - se stort billedgalleri her

Få sekunder efter, at det her billede blev taget, brød Amanda sammen. Tårerne trillede ned af hendes kinder. Det blev alligevel lidt for meget, at hun i fredags blev stemt ud af  X Factor.(Foto: anthon unger)
Få sekunder efter, at det her billede blev taget, brød Amanda sammen. Tårerne trillede ned af hendes kinder. Det blev alligevel lidt for meget, at hun i fredags blev stemt ud af X Factor.(Foto: anthon unger)

Den 17-årige Amanda fra Svogerslev på Sjælland var tilsyneladende i godt humør, da hun i går formiddags mødte op på Ekstra Bladet sammen med sin far Poul og to veninder dagen efter, at hun var blevet stemt ud af X Factor-semifinalen.

Man kunne dog tydeligt se på Amanda, at hun var mærket af, at det hele var slut, og at hun til manges store overraskelse kun var havnet på en fjerdeplads. Amanda svarede tappert og stolt på alle Ekstra Bladets spørgsmål, men under interviewet var der hele tiden en følelse af, at hun ikke lukkede helt op. Det gjorde hun til gengæld umiddelbart efter, da fotografen skulle tage billeder.

Amanda fik trøst af sin far Poul
Amanda brød nemlig sammen i gråd, mens hun sad i en vindueskarm, hvor hendes far Poul hurtigt kom og trøstede hende. En gråd, der vidnede om, at det inderst inde betød meget mere for Amanda, at hendes X Factor-eventyr er slut, end hun selv ville fortælle med ord.

Før tårerne trillede ned ad kinderne på Amanda, afslørede hun dog overfor Ekstra Bladet med en lille historie, hvor meget X Factor egentlig har betydet for hende:

- Det første jeg gjorde, da jeg kom hjem til mig selv fredag aften, efter at jeg var blevet udstemt, var at hive guitaren frem og spille sangen ’Read all about it’ af Emile Sandé. Det var den sang, jeg spillede ved min audition, forklarer en dybt bevæget Amanda.

Stenansigtet, der er svært at glemme
De mere end 1,5 mill. mennesker, der i fredags så X Factor vil helt sikkert huske Amandas nærmest forstenede ansigt i det sekund det gik op for hende, at det var slut.

- Jeg ved ikke, om mit ansigt var forstenet. Jeg kunne jo ikke se mig selv. Men det var en masse blandede følelser, der fløj gennem hovedet på mig.

Blachman valgte, at du skulle synge ’Lullabies’ af Yuna. Tror du, at det sangvalg var for specielt til tv-seerne og medvirkende til, at du tabte?

- Jeg tror egentlig at ’Lullabies’ falder i god smag hos de fleste. Det er en meget smuk sang. Jeg havde jo aldrig nogensinde regnet med, at jeg skulle havne i et underholdningsprogram. Derfor vil jeg også hellere levere god musik end vild underholdning. For min egen skyld kunne jeg sagtens synge stille sange til mine dages ende, siger Amanda.

Røvkedelige Anne Linnet
Anne Linnet har flere gange sagt, at du synger og virker lidt kedelig. Hvad siger du til det?

- Det er bestemt ikke rart at blive kaldt kedelig. Og jeg synes heller ikke, at jeg er kedelig. Jeg elsker den musik jeg spiller. Det er jo et spørgsmål om smag. Jeg accepterer selvfølgelig, at Anne Linnet har en anden smag end mig.

Vores læsere har blandt andet kaldt Anne Linnet for røvkedelig. Synes du også, at hun er røvkedelig?

- Det er ikke min stil at sige sådan noget. Jeg er opvokset med at sidde og høre Anne Linnet. Hun laver musik, der bringer folk tættere på hinanden på det mere hyggelige plan. Jeg har selv en meget bredere smag. Men Anne Linnet er en skøn kvinde. Og jeg synes ikke, at hun er kedelig. Pjat. Hun har syv børn. Nej, det sagde jeg ikke, siger Amanda med et forsigtigt smil.

Hvad har du lært af samarbejdet med Blachman?

- Han er en mand, der stoler 100 procent på sig selv og sine holdninger. Og det har jeg lært meget af. Jeg skal også stå ved det, som jeg brænder for, siger Amanda og tilføjer:

- Den eneste grund til, at jeg meldte mig til X Factor var, at jeg kunne blive bedømt af nogle professionelle mennesker, så jeg kunne få at vide, hvor mit musikalske niveau lå. Jeg har nemlig altid været lidt usikker på mig selv på det plan. Og jeg vil gerne takke Thomas Blachman for at have vist mig, hvor dygtig jeg er. Den her oplevelse kan ændre resten af mig liv.

Skal du lave musik med Blachman i fremtiden?

- Ja, det kommer vi nok ikke uden om. Det bliver vi nødt til. Det skal vi jo. Jeg er sikker på, at han vil lave musik sammen med mig.1 af 8 Amanda havde dog også overskud til at smile til kameraet.(Foto: Anthon Unger)
2 af 8 Her er Amanda i Ekstra Bladets sorte boks.(foto: Anthon Unger)
3 af 8 Amanda leger lidt med de danske flag på Ekstra Bladets redaktion.(foto: Anthono Unger)
4 af 8 Amanda poserer med to unge piger, der fik skrevet autografer af Amanda.(Foto: Anthon Unger)
5 af 8 Amanda nyder øjeblikket i Ekstra Bladets sorte boks.(foto: anthon unger)
6 af 8 Smukke Amanda vil meget gerne lave musik med Blachman i fremtiden.(Foto: Anthon Unger)
7 af 8 De to unge drenge var helt vilde med Amanda.(Foto: Anthon Unger)
8 af 8 Få sekunder efter, at det her billede blev taget, brød Amanda sammen. Tårerne trillede ned af hendes kinder. Det blev alligevel lidt for meget, at hun i fredags blev stemt ud af X Factor.(Foto: anthon unger)