Mads Mikkelsen slået af sin elev

Mikkel Boe Følsgaard blev årets mandlige skuespiller

Mikkel Boe Følsgaard er meget stolt over prisen. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Mikkel Boe Følsgaard er meget stolt over prisen. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Mads Mikkelsen er hans mentor, og de var begge nomineret til at få en Bodil i kategorien 'Årets bedste mandlige hovedrolle'.

Læs også:

Se også: Bodil 2013 - Og vinderne er:

Men eleven slog mesteren af banen, da Mikkel Boe Følsgaard for sekunder siden hørte sit navn fra scenen og dermed kunne konstatere, at han var bedre i rollen som Christian d. VII end Mads Mikkelsen var som Struensee i ’En kongelig affære’.

- Tusind, tusind tak. Jeg er meget stolt og beæret over det her. Jeg har faktisk gået og drømt om denne her pris i mange år, så den er jeg rigtig glad for at få.

- Det er sket lidt på to år, så der er sindssyg mange mennesker, som jeg gerne vil takke for, at jeg står her – og jeg glemmer sikkert halvdelen nu. Men jeg vil gerne sige tak til Tanja Grunwald, fordi hun spottede mig, fortalte Mikkel Boe Følsgaard i sin takketale, hvorefter salen afbrød vinderen med klapsalver.

Mikkel Boe Følsgaard var ellers stadig i gang med at uddanne sig på Statens Teaterskole, da han spillede kongen.

Læs også:

Se også: Ups - jeg glemte helt at kysse

Han har tidligere fortalt, at Mads Mikkelsen er et af hans idoler på linje med Daniel Day Lewis, Leonardo Di Caprio og Brad Pitt.

- Min mentor er Mads Mikkelsen. Han rådede mig til at blive ved med at spille teater, fordi det tvinger en til at spille en historie fra begyndelse til ende. Forløbet er ikke lige så opdelt, som det kan være i film, har han tidligere fortalt cafebabel.co.uk.

Her afslørede han også, at han gerne følger i sin mentors fodspor og drager mod Hollywood.

- Selvfølgelig. Det er der, mulighederne er.

Læs også:

Se også: To sølvbjørne til Danmark

Med aftenens pris i bagagen har han endnu en pris at fremvise i filmbyen.

Sidste år fik han en sølvbjørn ved filmfestivalen i Berlin for samme rolle, der netop har givet ham en Bodil.

Og så kan han hovere ikke kun overfor sin mentor, men også overfor Søren Malling, Pilou Asbæk og Lars Mikkelsen, der også var nomineret i kategorien.

Læs også:

Se også: Skuespillerelev får hovedrolle i storfilm

Under optagelserne sammen med Mads Mikkelsen måtte Mikkel konstatere, at han var den eneste af hovedrolleindehaverne, der ikke havde sin egen trailer. Men det fik Mads løst, da han hørte om problemet.

- Fuck mand, har du ingen trailer? Så får du min! Så kan vi bare dele den, lød det fra Mads.

- Vi sad derinde og spillede kort og hang ud. Mads var helt afgørende for, at der blev skabt tryghed og god stemning på settet. Og den dag i rundkredsen overbeviste han mig også om, at jeg var kommet igennem tre castings, fordi jeg var den rigtige til rollen, har Mikkel tidligere udtalt til Søndagsavisen.

1 af 5 En meget rørt Mikkel Boe Følsgaard. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
2 af 5 Mikkel Boe Følsgaard har netop vundet Bodil-prisen 'Årets bedste mandlige hovedrolle'. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
3 af 5 En glad Mikkel Boe Følsgaard har netop modtaget en Bodil. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
4 af 5 Nikolaj Arcel, Mads Mikkelsen, Alicia Vikander og Mikkel Boe Følsgaard fra 'En kongelig Affære', hvor Mikkel ifølge Bodil-komiteen spillede bedre end Mads. (Arkivfoto: Henning Hjorth).
5 af 5 Mikkel Boe Følsgaard er meget stolt over prisen. (Foto: Tariq Mikkel Khan)