Peter Steens søn: Min kone måtte holde talen

Det var en særdeles hård omgang for skuespillerens familie, da de i går skulle holde deres taler i kirken

Forfatter og journalist Jacob Ludvigsen var mødt frem til bistættelsen i går sammen med skuespilleren Solbjørg Højfeldt (midten) og SF'eren Ayfer Baykal. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Forfatter og journalist Jacob Ludvigsen var mødt frem til bistættelsen i går sammen med skuespilleren Solbjørg Højfeldt (midten) og SF'eren Ayfer Baykal. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Familien og de nærmeste venner tog i går afsked med den prisvindende skuespiller på Bornholm. Her fik de omkring 70-80 personer sagt et sidste farvel til Peter Steen fra Svaneke Kirke på denne gråvejrs og vindstille dag.

Læs også:

Se også: Peter Steens sidste rejse

Inde i kirken var kirkegulvet tætpakket med blomster hele vejen op gennem kirkegulvet. Det rørte skuespillerens søn, Rasmus Steen:

– Jeg var meget overrasket over, at der lå så mange blomster. Det var fantastisk at se.

Og at Peter Steen var en vellidt mand, det har familien kunnet mærke siden dødsfaldet den 7. februar.

– Der er vanvittig mange folk, der har skrevet fra hele verdenen, da han havde venner over det hele. Så der har været kondolancer fra nær og fjern, fortæller Rasmus Steen.

Læs også:

Se også: Peter Steen - en nervøs hingst og smuk af helvede til

Konen måtte tage over
I kirken valgte skuespillerens hustru, Karen Nørregaard, og Peter Steens egne sønner Morten og Rasmus at holde en hver. De handlede meget om deres far og stedmors specielle og tætte bånd til hinanden.

– Det handlede for mig meget at fortælle om Peter og Karens forhold – det var super stærkt. Det var dybere end jeg nogensinde har forstået det, fortæller Rasmus Steen og fortsætter:

– Det var blandt andet også det, som min stedmor sagde i sin tale, hvor hun fortalte, at de havde et kampråb, der lød ’Karen og Peter for altid’. Det var deres personlige kampråb, mens de havde deres håndknyttet i en revolutionært strakt arm.

Læs også:

Se også: Ghita Nørby: Peter Steen var en fantastisk ven

Mens stedmoderen, Karen Nørregaard, var meget fattet igennem sin tale, så måtte Rasmus Steen have hjælp til at gennemføre sin.

– Jeg bad simpelthen min kone om at rejse sig for at læse det meste af min tale op, fortæller sønnen.

Et musikalsk menneske
Det Rasmus Steen nævnte i sin tale, at han især vil huske sin far for, var hans musikalitet.

– Han var meget musisk – jeg opfattede ham måske mest som pianist i virkeligheden. Han var et vidunderbarn på et klaver, og musikken fyldte ekstrem meget. Billie Holiday, Keith Jarrett, Oscar Peterson, Niels-Henning Ørsted Pedersen er den lange række af navne, som jeg forbinder ham med, fortæller sønnen og slutter af med at sige:

– Jeg er helt sikker på, at uanset hvor han er, så vil han sidde og spille klaver og savne Karen hver evig eneste dag. Det var mine sidste ord i talen.

Læs også:

Se også: Prisvindende Arven-skuespiller død

1 af 8 Familien og venners sidste farvel. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
2 af 8 Familien og venners sidste afsked. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
3 af 8 Kisten blev båret ud i rustvognen af blandt andre skuespillerens egne sønner Morten og Rasmus Steen samt journalist og forfatteren Jens Nauntoft. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
4 af 8 Filminstruktør Lotte Svendsen var også mødt frem til bisættelsen. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
5 af 8 Familien og venners sidste farvel. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
6 af 8 Sønnerne Morten og Rasmus Steen bar kisten ud af kirken sammen med blandt andet journalist og forfatteren Jens Nauntoft. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
7 af 8 Hustruen Karen Nørregaard (th) tog i går afsked med sin elskede mand, Peter Steen. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
8 af 8 Forfatter og journalist Jacob Ludvigsen var mødt frem til bistættelsen i går sammen med skuespilleren Solbjørg Højfeldt (midten) og SF'eren Ayfer Baykal. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere