Peter Steens sidste rejse

Den kendte film- og tv-skuespiller blev her til eftermiddag bisat fra Svaneke Kirke - han blev 77 år

Forfatter og journalist Jacob Ludvigsen var mødt frem til bisættelsen for at sige farvel for sidste gang sammen med skuespilleren Solbjørg Højfeldt (midten) og SF'eren Ayfer Baykal. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Forfatter og journalist Jacob Ludvigsen var mødt frem til bisættelsen for at sige farvel for sidste gang sammen med skuespilleren Solbjørg Højfeldt (midten) og SF'eren Ayfer Baykal. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Familien og de nærmeste venner tog i dag afsked med den prisvindende skuespiller på Bornholm.

Her fik de omkring 75 personer sagt et sidste farvel til Peter Steen fra Svaneke Kirke, inden kisten blev båret ud i rustvognen på denne gråvejrs og vindstille dag.

Læs også:

Se også: Prisvindende Arven-skuespiller død

Da rustvognen kørte den afdøde skuespiller til bisættelsen var det en tydeligt hårdt ramt hustru, der for sidste gang sagde farvel til sin elskede mand.

En fantastisk ven
Ghita Nørby - der ikke kunne være tilstede i dag - var en af de skuespillere, der spillede sammen med Peter Steen igennen årerne. Og hun vil altid huske ham som et dejligt menneske, har hun tidligere udtalt.

- Peter var en fantastisk ven. Sjov, begavet og et fint menneske. Han fik et vidunderligt liv og havde en vidunderlig kone. Jeg har besøgt dem med jævne mellemrum, for jeg har holdt meget af begge. Hans død har fyldt mig både med sorg og mange gode tanker - for der er meget godt at tænke på og mindes i forbindelse med Peter, siger Ghita Nørby.

Læs også:

Se også: Ghita Nørby: Peter Steen var en fantastisk ven

Men skuespillerinden må også erkende, at Alzheimeren tog hårdt på Peter Steen samt at det var en forfærdelig sygdom, som han var igennem til sidst.

- Jeg har besøgt ham meget - også på Bornholm, men Peter havde det ikke godt til sidst. Så selv om vi må sørge, må vi også give slip.

1 af 8 Familiens sidste farvel til Peter Steen ved Svaneke Kirke. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
2 af 8 Familiens sidste farvel til Peter Steen ved Svaneke Kirke. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
3 af 8 Kisten blev båret ud til rustvognen af blandt andre skuespillerens to sønner, Morten og Rasmus Steen samt journalist og forfatteren Jens Nauntofte. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
4 af 8 Filminstruktøren Lotte Svendsen fik også taget afsked med skuespilleren i dag. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
5 af 8 Venner og families sidste farvel. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
6 af 8 Kisten blev båret ud til rustvognen af blandt andre skuespillerens to sønner, Morten og Rasmus Steen samt journalist og forfatteren Jens Nauntoft. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
7 af 8 Hustruen Karen Nørregaard tog i dag afsked med sin mand, Peter Steen. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
8 af 8 Forfatter og journalist Jacob Ludvigsen var mødt frem til bisættelsen for at sige farvel for sidste gang sammen med skuespilleren Solbjørg Højfeldt (midten) og SF'eren Ayfer Baykal. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Mest læste i flash!
Hent flere