Inge var kvinden i Holger Juul Hansens liv

Det 'umulige' par holdt sammen i stor kærlighed i mere end 45 år

Inge og Holger Juul Hansen ved en Reumert prisuddeling - en begivenhed de sjældent forsømte i deres lange ægteskab. Foto: Ole Buntzen.
Inge og Holger Juul Hansen ved en Reumert prisuddeling - en begivenhed de sjældent forsømte i deres lange ægteskab. Foto: Ole Buntzen.

Læs også:

Se også: Matador-stjernen Holger Juul Hansen er død

Inge Olafsen var solodanser ved balletten på Det kongelige Teater og kun 19 år, da hun mødte den 21 år ældre Holger Juul Hansen. Og så forelsket blev hun, at hun i forbindelse med den efterfølgende USA-turné sagde nej til en stor rolle som Audrey Hepburns lillesøster. For som hun sagde: Hellere Holger end Hollywood.

Det var i 1965, at de to fik hinanden, og dommedagsprofeterne havde travlt det år, for ingen troede på, at Holger Juul Hansens forhold til den meget unge kvinde ville holde. Faktisk stod folk nærmest i kø for at forudsige ægteskabets endeligt.

Men Juul Hansen har flere gange siden sagt: 'Jeg var aldrig i tvivl om, at det ville holde. Vi har stået last og brast siden. Selv om det i de seneste år mest har været Inge, der har stået brast, mens jeg har stået til last.'

Læs også:

Se også: Bankdirektør Varnæs blev hans skæbne

Nu er det 47 år siden, og den store kærlighed er stadig lige gengældt.

- Jeg er mindst lige så forelsket i Holger i dag, som jeg var den gang, har Inge lige så mange gange forsikret. Og alle tror dem.

Læs også:

Se også: Holger Juul indlagt igen

I sine yngre dage var den charmerende og statelige Holger Juul Hansen noget af et hug. Datidens George Clooney - dog helt uden at flashe sex-appealen i mere end passende glimt.

Men Holger Juul Hansen kastede sig ikke ud i kærlighedskarrusellen, for ud over hans mor har der kun reelt været plads til to kvinder i hans liv: Else Marie og Inge.

Læs også:

(Foto: Jan Sommer) Danske kendte - 3. jan. 2011 - kl. 23:25 Matadorlegende i voldsomt isstyrt

Else Marie Hansen, der var en af datidens kæmpestjerner, giftede sig med den 20 år yngre Holger Juul Hansen i 1952. Også her var der snak i krogene på grund af den store aldersforskel, men også det ægteskab var lykkeligt, og varede lige til han mødte Inge.

Herefter gled Else Marie ind i hans nye familie som en god ven - forbavsende gnidningsfrit - og de to har da også siden spillet sammen i et utal af sammenhænge - bl.a. i 'Matador'. Men det blev Inge, der fik hans store kærlighed, og det var da også hende, der holdt hans hånd, da han tirsdag aften efter længere tids sygdom lukkede sine øjne.

1 af 2 Her ses Holger Juul Hansen med sin første kone, Else Marie Hansen i 1965 - samme år som de blev skilt. Foto: Christen Hansen/Polfoto
2 af 2 Inge og Holger Juul Hansen ved en Reumert prisuddeling - en begivenhed de sjældent forsømte i deres lange ægteskab. Foto: Ole Buntzen.
Mest læste i flash!
Hent flere