Dorph om jobskiftet: Jeg var ved at blive træt

Jes Dorph-Petersen er snart aktuel som Champions League vært igen. Han ved dog, at han stadig har meget at lære som fodboldvært

Under et seminar langt ude i skoven mærker Jes Dorph for alvor, at han skal væk fra Nyhederne og ud og prøve noget nyt.

- Opgaven lød på at produktudvikle på Nyhederne. Men alle de ideer, som de unge journalister kom med, havde jeg allerede hørt før. Så det eneste jeg endte med at tænke på var, om der var fiskefilet til frokost, fortæller Jes Dorph til lørdagsmagasinet EKSTRA.

Blev en sur mand
Han havde med egne ord brug for en form for befrielse.

- Jeg var nødt til at komme væk, selv om jeg elskede Nyhederne og stadig gør det. Det var enormt rart at gå ud af det. Fordi der er, nyhedens natur til trods, en stor grad af repetition i det. Nogen gange kan jeg næsten gætte en nyhedsudsendelse, hvis jeg har fulgt nyhedsstrømmen, siger Jes Dorph, som valgte at smide nyhedsslipset i 2011 til fordel for tjansen som vært på Champions League.

– Nogen i Odense ville have sagt, at jeg oftere blev sur og vrissede lidt mere. Jeg tror, mange kunne mærke, at jeg var ved at blive lidt træt. Jeg tror ikke, at nogen af dem syntes, jeg var ved at blive et dumt svin. Det håber jeg da ikke.

Meget at lære
Skiftet fra den ene tv-verden til den anden er langt fra foregået gnidningsfrit. Jes Dorph er godt klar over, at han har meget at lære, og samtidig ved han, at nogle seere ikke anser ham som den gode fodboldvært, han gerne vil være.

– Jeg har meget at lære, og jeg kan stadig blive bedre. Jeg ser på det, jeg laver, som et håndværk, så må jeg bare lære at bruge mit værktøj bedre.

Læs hvordan kærligheden og livet har givet Jes Dorph knubs, og hvordan han forholder sig til den kritik, han har modtaget som fodboldvært i EKSTRA's portræt af studieværten, der følger med Ekstra Bladet lørdag. Eller køb e-avisen herover.

Mest læste i flash!
Hent flere