X Factor Nicoline Simone tiltalt i stor narkosag

Den 17-årige pige er tiltalt for medvirken til besiddelse, videresalg eller videreoverdragelse af ca. 2000 gram kokain

Nicoline Simones X Factor partner trak sig pludseligt fra programmet af personlige årsager. Tre dage før var Nicoline Simones kæreste anholdt og sigtet for narkotikaforbrydelser. Foto: Jan Unger
Nicoline Simones X Factor partner trak sig pludseligt fra programmet af personlige årsager. Tre dage før var Nicoline Simones kæreste anholdt og sigtet for narkotikaforbrydelser. Foto: Jan Unger

Den 17-årige Nicoline Simone Søberg Møller, kendt fra 'X Factor', er blevet tiltalt for medvirken til narkotikaforbrydelser ved at have transporteret to kilo kokain fra en bil og til en adresse i en stor narkosag fra Sønderjylland. Der er ligeledes rejst tiltale mod tre mænd i sagen, heriblandt hendes ekskæreste og hans bror.

Ifølge anklageskriftet har den 17-årige Nicoline i slutningen af december 2011 medvirket til de to brødres besiddelse, videresalg eller videreoverdragelse af kokain ved at have hentet to poser med 2 kilo kokain fra en parkeret bil i Klingbjerg ved Nordborg og overdraget det til ekskæresten i et hus ved Nordborg.

Men det fremgår også af anklageskriftet, at anklagemyndigheden mener, at hun er blevet tvunget til at hente de to poser kokain, idet hendes nu tiltalte ekskæreste 'ellers ville slå hende og hendes familie ihjel eller lignende'.

Dybe overvejelser
Anlager Henriette Baade fra Advokatur for Organiseret Kriminalitet i Syd- og Sønderjyllands Politi siger, at anklagemyndigheden har haft dybe overvejelser om, hvorvidt der skulle rejses tiltale mod Nicoline Simone. Men for at man kan blive straffri, skal der være tale om nødværge.

- Hun har været sigtet længe, men vurderingen af, at hun skulle tiltales, er først kommet sent i forløbet. Og vores vurdering er, at den tvang eller trussel, der har været, ikke har været nok til, at hun er straffri. Men som det også fremgår af anklageskriftet, er der nogle formildende omstændigheder, og det vil vi også fremhæve, siger anklageren og tilføjer, at hun slet ikke har gjort op med sig selv, hvad hun vil kræve i straf til den 17-årige.

ekstrabladet.dk har forsøgt at indhente en kommentar fra Nicoline Simone Søberg Møllers forsvarer, men hun meddeler, at hun ikke har nogen kommentarer til tiltalen.

Nicoline Simones mor, Jeanette Møller, siger ligeledes, at hun ikke vil kommentere tiltalen pt.

- Desværre er jeg blevet pålagt tavshed for ikke at skade min datters sag og har derfor ingen kommentarer lige nu, skriver hun til ekstrabladet.dk i en mail.

Se også: Narkosigtet eks-kæreste i krig med Nicoline Simone

Nicoline Simone blev kendt i DR-successen 'X Factor', hvor hun var med i gruppekategorien sammen med Jean Michel. Men deres deltagelse endte brat, da Jean Michel pludselig valgte at trække sig 9. marts i år. Baggrunden for hans exit er aldrig blevet afsløret, men tre dage tidligere var Nicoline Simones ekskæreste blevet anholdt og sigtet for narkotika-forbrydelser.

Så røg Blachmans sidste gruppe - uden kamp. (Foto:Mogens Flindt) TV - 9. mar. 2012 - kl. 14:02 Chok: Nicoline Simone & Jean Michel trækker sig fra X Factor

Sagens anklager Henriette Baade fra Advokatur for Organiseret Kriminalitet i Syd- og Sønderjyllands Politi kalder det en stor narkosag.

- Der er afsat fem retsdage til sagen, og jeg håber, at det er nok. Den fylder syv ringbind, og der er mange, mange mange aflytninger i sagen, fortæller hun til ekstrabladet.dk og bekræfter, at Nicoline Simone Søberg Møller optræder på nogle af aflytningerne.

De to brødre på 23 og 25 år er blandt andet tiltalt for ad flere omgange at have indført i alt 2,6 kilo kokain fra Tyskland til Danmark i en periode fra slutningen af 2011 til starten af 2012. Stoffet blev, ifølge tiltalen, blandet op med fyldstoffer og solgt eller overdraget til andre.

Se også: Nicoline Simone måtte til psykolog

De to er også tiltalt for salg eller overdragelse af cirka 3,6 kilo hash. Desuden er den 23-årige mand også tiltalt for salg af 300 gram amfetamin.

En tredje mand på 18 år er tiltalt for at have medvirket til salg eller overdragelse og ved at kræve penge ind fra modtagerne.

Flere personer er allerede dømt for at have aftaget narkotika.

Sagen behandles ved retten i Sønderborg over fem dage i september og oktober. Første retsdag er den 21. september 2012, og der forventes at falde dom den 26. oktober.

Ved du noget, så tip os på sms/mms 1224 (alm. takst) eller 1224@eb.dk

Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen