Janni Spies: - Sådan scorede Simon mig

I forbindelse med sin 50-års fødselsdag afslører hun detaljer om forholdet til rejsekongen

Janni Spies har været single siden 2008, hvor hun blev skilt fra Christian Kjær. (Foto: Henning Hjort)
Janni Spies har været single siden 2008, hvor hun blev skilt fra Christian Kjær. (Foto: Henning Hjort)

Samtidig med, at Janni fylder 50 i næste uge, har hun valgt at tage efternavnet Spies igen. Det er ikke så mærkeligt, for det er i den grad Simon Spies, der stadig i dag er i Jannis hjerte. Jannis øjne smiler, og hele hendes ansigt lyser op, når talen falder på starten af hendes eventyrlige forhold med hele Danmarks rejsekonge.

Janni var bare 16 år, da hun første gang mødte sin store kærlighed.

- Jeg havde fået lov af mine forældre til at gå ud midt i 10. klasse, hvis jeg kunne skaffe mig selv et arbejde. Jeg blev ansat som piccoline i Spies og var lykkelig for det job, fortæller Janni Spies, da Ekstra Bladet møder hende i Hørsholm Kirke, som hun indimellem besøger for at finde ro.

Var ikke interesseret
- Jeg skulle en dag aflevere en telefax til et direktionsmøde. Det var der, Simon første gang fik øje på mig. Og jeg fik øje på ham. Det var ikke svært, for han sad der som direktør for enden af det lange bord, mindes hun.

Simon spurgte den unge pige, hvad hun hed, og hvem hun var, og fra starten lagde han ikke skjul på sin fascination af hende.

Efterfølgende opsøgte han hende jævnligt blandt sine 400 medarbejdere, også da Janni som 18-årig blev forfremmet til at sidde ved kassen i det store rejsebureau.

- Simon kom ofte ned til mig og snakkede, men jeg var slet ikke interesseret i ham. Jeg gik meget op i mit job, og jeg var slet ikke klar til et forhold med ham, fortæller hun.

God kemi
Men Spies gav ikke op så let, og over de næste tre år udviklede de to langsomt et nært forhold. Dog kun på venskabeligt plan.

- Vi kom tæt på hinanden og havde en fantastisk kemi. Vi havde det så godt og sjovt sammen. Han var altid så sød og lyttende. Han brugte megen tid på mig, siger hun til Ekstra Bladet og indrømmer, at hun til sidst kunne mærke, at de venskabelige følelser blev til andet og mere.

Da Spies forfremmede den dengang 20-årige Janni til midlertidig rejsekassererske, så han sit snit til at sende hende til Rom, hvor de skulle mødes.

- Det lå jo i jobbet, at jeg skulle rejse med, men jeg vidste også godt, at han så sit snit til at få nogen tid med mig alene og til, at vi kunne være sammen på en anden måde, end vi plejede, siger hun.

... og så friede han
Og Simon Spies havde i den grad planlagt, at der skulle ske mere og andet end arbejde på forretningsrejsen. Under en romantisk frokost på hotellet, hvor Spies' livlæge, der ellers altid fulgte ham, var gået, så de to var helt alene, friede Simon.

- Da han spurgte, om jeg ville gifte mig med ham, var jeg ikke et øjeblik i tvivl! Jeg kunne mærke, at jeg var klar. Jeg havde dog et par betingelser, blandt andet var det vigtigt for mig, at jeg kunne få lov at beholde mit arbejde, som jeg elskede så højt, pointerer Janni. Og det kunne hun.

Den store aldersforskel var ikke et problem for den unge pige og den dengang 61-årige Simon Spies. Og Janni er ikke bleg for at indrømme, at hun dengang var tiltrukket af mænd, der var ældre end hende selv.

Alder og sjæl
- Da jeg var yngre, var jeg ung med en ældre sjæl. I dag er jeg en ældre med en ung sjæl. Jeg har fra en tidlig alder været meget moden på mange punkter og bevidst om, hvad jeg ville, og hvad der var rigtigt for mig, siger hun.

Læs også:

Hun er festklar, på banen igen og tydeligvis moden til en ny kærlighed, hvis den dukker op. Janni Kjær er langtfra fyrre og færdig. Hun er nærmere halvtreds og himmelråbende lækker. Den 48-årige jetset-kvinde har på det seneste fundet sin tredje ungdom. (Foto: Mikael Rieck) Danske kendte - 25. apr. 2011 - kl. 13:12 Jannis tredje ungdom

Hun var allerede som 20-årig og nygift klar til at stifte familie.

- Der er ingen tvivl om, at jeg havde regnet med, at jeg skulle være sammen med Simon i mange år, og at vi skulle have børn. Det har altid været et mål i mit liv at stifte familie og få børn. Ingen vidste, da vi giftede os, at Simon var syg, fortæller hun.

Men et halvt år efter brylluppet blev Simon indlagt første gang. Han havde problemer med leveren, men ingen vidste præcist, hvad der var galt. Han røg ind og ud af hospitalerne, og mindre end et år efter det storslåede bryllup, døde Simon Spies af sin sygdom.

En stor sorg
- Det var en stor sorg for mig, som jeg ikke fik bearbejdet før meget senere. Jeg arvede hele Spies' koncernen, og der var så meget at tage stilling til og ansvar for.

Alle havde en mening om, hvordan jeg skulle gøre tingene, men ingen gav mig lov til at sørge. Og det var en kæmpe sorg at blive enke som 21-årig, siger Janni.

Hun fortryder ingenting, og i dag er hun taknemmelig for, hvad hendes liv har budt på.

Skærm

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen