Søren Sætter-Lassen har brud på rygsøjlen

Ude af spillet: Arbejdsulykke på Det Kgl. Teater koster Søren Sætter- Lassen lang tids sygeleje

Søren Sætter-Lassen blev lørdag opereret for et alvorligt skinnebensbrud. Også tre ryghvirvler er skadet, efter at han fredag blev ramt af en væltende væg. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Søren Sætter-Lassen blev lørdag opereret for et alvorligt skinnebensbrud. Også tre ryghvirvler er skadet, efter at han fredag blev ramt af en væltende væg. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

I dag var Søren Sætter-Lassen på operationsbordet på Rigshospitalet, hvor lægerne arbejdede på at ordne det alvorlige skinnebensbrud, som han pådrog sig ved en dramatisk arbejdsulykke på Det Kongelige Teater fredag.

Under en gennemspilning af forestillingen ’Lulu’ væltede en scene-væg ned over den 57-årige skuespiller. Ud over benbruddet har en scanning af Sætter-Lassen afsløret frakturer på tre ryghvirvler. Alvoren af disse skader er lægerne endnu ikke færdige med at vurdere.

Det oplyser skuespilchef Emmet Feigenberg.

- Der sker i sagens natur alvorlige ting, når en hele scene-væg, som vel vejer flere hundrede kilo, falder ned over et menneske. Det er dybt ulykkeligt og meget forfærdeligt. På scenen var der adskillige mennesker, som lige så godt også kunne være blevet ofre. Og da der var tale om den sidste gennemspilning, før vi skulle have publikum på, var der mange både i salen og bagved.

- Jeg vil antage, at 30-40 mennesker var til stede, da ulykken indtraf. Alle er naturligvis chokerede, forklarer Feigenberg. Alle er derfor tilbudt løbende krisehjælp.

Kun chefen må tale
Blandt de skuespillere, der stod nærmest Sætter-Lassen, da scene-væggen væltede var Bodil Jørgensen og Henrik Jandorf, sidstnævnte er i øvrigt både tillidsmand og sikkerhedsrepræsentant.

Jandorf ønsker dog ikke at kommentere ulykken, fordi man på Det Kongelige Teater er blevet enige om, at skuespilchefen indtil videre besvarer alle spørgsmål.

Ulykken skete under fjerde akt af forestillingen ’Lulu’, og her er det meningen, at væggene skal vælte. Denne scene-væg væltede bare den forkerte vej.

Allerede kort efter ulykken var Arbejdstilsynet til stede på teatret, og de gennemgik det hele grundigt over flere timer.

Et ’ikke forklarligt’ uheld
- Deres foreløbige konklusion er, at ingen enkeltperson kan gøres ansvarlig for uheldet. Ingen har altså gjort noget forkert. I deres sprog kaldes det et ’ikke forklarligt uheld’, oplyser skuespilchefen.

Men i Feigenbergs optik kan der ikke træffes beslutninger omkring ’Lulu’, før sikkerheden er på plads.

- Det gælder om at sikre, at en ulykke som denne ikke sker igen, erklærer han.

Helt sikkert er det dog, at Søren Sætter-Lassen er ude af forestillingen, som skulle have haft premiere på tirsdag. Og selv om ingen ved, hvor længe han skal være indlagt eller sygemeldt, tyder skaderne dog på et længerevarende sygeleje. Uvist er det også, hvornår forestillingen nu får premiere.

Emmet Feigenberg var ikke selv til stede, da ulykken skete. Han var i færd med at instruere et andet stykke på et tilstødende scene, men blev hurtigt hidkaldt og mener selv, at han ankom til ulykkesstedet to minutter efter, at Sætter-Lassen var ramt.

Og det var da også Feigenberg, der så hurtigt som muligt tog på Riget for at støtte Søren Sætter-Lassen og for at danne sig et overblik over ulykken.

Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen