Brian Holm overså kræft på sin kind

To gange har en læge konstateret kræft hos Brian Holm. Senest havde han selv overset sygdommen i ansigtet

Kræft fylder meget i Brian Holms bevidsthed. Han bruger stort set al sin fritid på sin organisation La Flamme Rouge, der støtter kræftramte gennem sport. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Kræft fylder meget i Brian Holms bevidsthed. Han bruger stort set al sin fritid på sin organisation La Flamme Rouge, der støtter kræftramte gennem sport. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

Det er egentlig på grund af sønnens udslæt, Brian Holm er taget til lægen. Men det er ham selv, der ender med at få en diagnose: 'Hudkræft' slår lægen resolut fast om den tørre plet på Brian Holms kind.

- Det første der ryger gennem hovedet på mig er ‘Hold da kæft! Nu en gang til?!?’ Selv om du har haft sygdommen en gang, kan den sagtens komme igen i andre varianter, siger sportsdirektøren til EKSTRA.

Med døden på hjul
Kræft i tarmen satte i 2004 for alvor en kæp i hjulet for den tidligere cykelrytter. Den fysiske smerte ved sygdomsforløbet fik ethvert Tour de France til at ligne en motionstur, men værst var den mentale distance. Ventetiden, uvisheden og afmagt kan kvæle stort set alt håb, hvis ikke angsten for at dø kommer først.

Kræften på kinden var noget lettere at slippe af med end den i tarmen. I Ekstra Bladets magasin EKSTRA, fortæller Brian Holm for første gang om, hvordan det var at sidde hos lægen for et år siden og endnu en gang få en kræftdiagnose hæftet på sit cpr-nummer.

Knudemanden løsnet lidt op
Det indgår også i de tre nye kapitler, der udgør opdateringen af bogen fra 2009 'Den sidste kilometer', hvor han ærligt beskriver sygdomsforløbet med tarmkræft. I den nye version, der udkommer den 26. september, fortæller han også om, hvad det betød for ham at læse sin egen bog.

- Det var ligesom at læse om en anden persons historie. Jeg fandt ud af, jamen, sømand, du er en gammel klovn, og hvor har du været ufattelig dum, ikk.

Blandt andet gik det op for ham, hvor lidt han involverede sin kæreste i sit liv. Og at han ligeså godt kunne gifte sig med hende.

- Det er første gang nogensinde i mit liv, at jeg stoler fuldkommen på et andet menneske. Og det er en befrielse, at finde ud af, at jeg ikke nødvendigvis behøver at være alene om alt her i livet.

Læs mere i portrættet om Brian Holm i EKSTRA, der følger med lørdagens Ekstra Bladet eller køb eBladet her ovenfor.

Mest læste
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen