Jim Lyngvild: - Hjælp, det spøger

Gården er hjemsøgt: Jim Lyngvild har fire gange fået sit hjem renset for spøgelserDet ser fredeligt ud op Jim Lyngvilds gård - men det er det ikke altid. (Foto: Jan Unger)
Det ser fredeligt ud op Jim Lyngvilds gård - men det er det ikke altid. (Foto: Jan Unger)

Jim Lyngvild og hans kæreste Morten behøver aldrig føle sig alene på deres store gård på Fyn. Parret har nemlig to spøgelser som faste beboere.

- Ja, vi bor sammen med den skæve møller og den kappeklædte kusk, siger Jim Lyngvild gravalvorligt.

Han og Morten er så overbeviste om, at de har besøg fra den åndelige verden, at de fire gange har haft clairvoyante ude for at rense gården, deriblandt Marion Dampier-Jeans.

LÆS OGSÅ:

Se også: Jim Lyngvild: Ånderne gør mig arrig

- Vi har talt med de familier, der boede her i 50' erne og 60' erne, og de oplevede det også. Som regel foregår det på den måde, at lyset kører op og ned. Men min kæreste har også set en dame gå gennem gangen og min mor og en af vores venner har hørt metal, der trilles hen over gårdspladsen. De siger, det lyder, som om det trilles hen over brosten, men vi har ingen brosten og gården er hermetisk lukket, siger Jim.

Er det Kai Nielsen
En anden ven har oplevet, at der blev rykket rundt på tingene i køkkenet, og alle beretter, at det lyder som aftryk af tidligere lyde.

Et af spøgelserne er allerede blevet afsløret.

- Der boede en fyr ved navn Kai Nielsen her, og en af de clairvoyante så en mand, der haltede på det ene ben. Vi fandt senere ud af, at Kai havde haft tuberkulose som barn og derfor trak på det ene ben. Selv har jeg lugtet sød røg, og der er ingen af os, der ryger. Men Kai Nielsen røg pibe, har vi fundet ud af, siger Jim.

Han har ikke selv set spøgelser, selv om han tror på dem og er overbevist om, at de ikke viser sig for ham, fordi han så gerne vil møde dem.

Dyr uddrivelse
Indtil videre har han og Morten brugt mellem 10.000 og 15.000 kroner på at få dem drevet ud.

Men stadig triller de metallet hen over gårdspladsen og leger med lyset.

- Når vi får solgt gården, kan de nye ejere fryde sig over, at de får vaskeægte spøgelser med i handlen, siger Jim, der er ved at bygge en vikingegård, hvor der ikke er aftryk af tidligere ejere.

1 af 2 Jim Lyngvild har ikke selv set spøgelserne. (Foto: Jan Unger)
2 af 2 Det ser fredeligt ud op Jim Lyngvilds gård - men det er det ikke altid. (Foto: Jan Unger)

Skærm

Mest læste i flash!