Karen Thisted: Jeg fik diagnosen 'selvmordstruet'

I sin kommende erindringsbog fortæller journalist og forfatter Karen Thisted åbent og ærligt om en af de sværeste perioder i sit liv

I sin nye bog inviterer Karen Thisted læserne med ind i privatlivet. (Foto: Klavs Bo Christensen)
I sin nye bog inviterer Karen Thisted læserne med ind i privatlivet. (Foto: Klavs Bo Christensen)


Se også: Karen Thisted er for vild til dansSe også: Karen Thisted forlod porno-optagelse i protest

I morgen udkommer Karen Thisted med en ny bog. Det har hun prøvet før. Mange gange før. Det hører med til jobbeskrivelsen, når man er forfatter. Men denne gang er det anderledes. I den nye bog er hun nemlig selv hovedperson.

Bogen, der har fået titlen 'Så skal der leves!', er en såkaldt erindringsbog, hvor den 67-årige journalist og forfatter lukker op for posen med minder fra sit mildest talt begivenhedsrige arbejds- og privatliv.

I bogen får vi både de festlige og humoristiske sider af Karen beskrevet - blandt andet det prisbelønnede 'Mormors Bordel'-samarbejde med Suzanne Bjerrehuus - men også livets svære og alvorlige perioder beskrives hudløst ærligt.

Vaklede rundt
I kapitlet 'Et kulsort mørke' fortæller Karen Thisted, hvordan hun stort set ud af det blå blev ramt af voldsom depression og angst.

Tilstanden var så alvorlig, at hun mistede lysten til at leve livet - dog uden at overveje at slutte det.

- Jeg nød overhovedet intet i livet længere, skriver hun i bogen, hvor hun også beskriver, hvordan hun vaklede rundt i en tåge i et stormagasin og låste sig inde på sit kontor på Ekstra Bladet og gemte sig under et tæppe i et anfald af panikangst.

Mistede sin humor
Heldigvis kom hun med gode venners hjælp ud af de mørke tåger. Vennerne, der blandt andet tæller Johannes Møllehave, var insisterende i deres forsøg på at hjælpe, selv om hun vurderer, at hun i en periode ikke har været særlig sjov at være sammen med.

- Jeg er sikker på, at jeg har været irriterende for mine omgivelser i den periode, for man bliver desværre meget optaget af sig selv og sin smerte, når man har en depression. Oven i hatten mistede jeg enhver form for humor, og det har ellers altid været den, der har reddet mig, når det så værst ud, skriver Karen Thisted.

Fejldiagnosticeret
I bogen beskriver hun sit behandlingsforløb, hvor hun er i kontakt med læger, psykiatere og psykologer, der med varierende succes forsøger at hjælpe hende.

- Lægevidenskaben skrev i mine papirer, at jeg ikke havde lyst til at leve. Jeg fik diagnosen suicidal, altså selvmordstruet. Det følte jeg ikke selv. Det eneste, jeg kunne mærke, var en sort angst, skriver Karen Thisted.

'Så skal der leves' udkommer i morgen - den 5. november - på Politikens Forlag.

Mest læste i flash!
Hent flere