Karen Thisted: En mormor med knald på

Den 67-årige journalist Karen Thisted blev hyldet ved bogreception for hendes nye bog 'Karen Thisted: Så skal der leves' - se stort billedgalleri her

Den 67-årige Karen Thisted står her med sit elskede barnebarn Adam. Benny Andersen spurgte sarkastisk Karen Thisted, om hun var blevet mor.(Foto: Tariq Mikkel Khan)
Den 67-årige Karen Thisted står her med sit elskede barnebarn Adam. Benny Andersen spurgte sarkastisk Karen Thisted, om hun var blevet mor.(Foto: Tariq Mikkel Khan)

Der var masser af kendte forfattere, journalister og tv-folk, da Karen Thisted her til eftermiddag i hjertet af København i Bredgade holdt reception i anledning af sin nye biografi 'Karen Thisted: Så skal der leves'. Men den mest vigtige person i lokalet for 67-årige Karen Thisted var hendes lille barnebarn Adam på tre år.

- Adam er bare den vigtigste person. Han er min skat. Jeg vidste slet ikke, at det var så sjovt at være mormor. Jeg er helt forgabt i mit barnebarn, forklarede Karen Thisted til Ekstra Bladet.

Kort efter dukkede digteren og musikeren Benny Andersen op, mens Karen Thisted havde lille Adam i sin favn. Og Benny sagde med et lille sarkastisk glimt i øjet til Karen Thisted: Du er gået meget stille med dørene med henblik på, at du er blevet mor.

Det fik Karen Thisted til at skraldgrine, før hun resolut greb fat i en nydelig herre i en gul trøje :

- Det er min svoger Flemming. Han var min første kæreste i mit liv. Men han giftede sig i stedet med min søster, lød det fra Karen, der ved sin reception også 'bed livet i låret' med humor og livsglæde på samme måde, som hun gør det i sin nye bog.

Se også: Karen Thisted: Jeg fik diagnosen 'selvmordstruet'

Karen Thisted præsenterer her sin svoger Flemming, der var hendes første kæreste. Men han giftede sig altså med Karens søster.(Foto: Tariq Mikkel Khan)
Karen Thisted præsenterer her sin svoger Flemming, der var hendes første kæreste. Men han giftede sig altså med Karens søster.(Foto: Tariq Mikkel Khan)

Karen Thisted har i sin lange karriere lavet masser af bøger om andre mennesker, heriblandt hendes bestseller 'Det skal mærkes, at vi lever', der var en samtale-bog med digteren og musikeren Benny Andersen og forfatteren Johannes Møllehave. Men det er første gang, at Karen Thisted nu skriver en bog om sig selv.

- Det har sgu været sjovt at skrive om sig selv. Men det har også været sårbart, fordi jeg har blandet mange andre mennesker ind i historien om mit liv. Nogle vil blive glade, og andre vil måske blive kede af det, siger Karen og tilføjer:

- Jeg har iøvrigt skåret 50 sider ud af bogen. Det var nogle episoder, der handlede om, at min ægtemand Ole Thisted forlod mig samt om livet som enlig mor. Jeg synes, at det var lidt for kedeligt. Men forlaget var ikke så glade for, at jeg fjernede de afsnit, fordi bogen dermed blev 50 kroner billigere, griner Karen Thisted, der til gengæld mener, at hun nu har fået kogt bogen ned til en velsmagende boullion.

Se også: Karen Thisted er for vild til dans

Hvorfor synes du, at Ekstra Bladets læsere skal læse din bog?

- Jeg har to ting, jeg gerne vil have frem i min nye bog. Det ene er, at jeg gerne vil fortælle om det vidunderlige liv, jeg har haft. Og hvis jeg siger farvel til livet nu, kan jeg ikke være bekendt at brokke mig over en eneste ting. Jeg har haft store sorger i mit liv, men også mange glæder. Jeg synes, at jeg har prøvet at gøre alt for at prøve at være glad.

Se også: Karen Thisted forlod porno-optagelse i protest

- Min gode ven Benny Andersen har fortalt mig, at det vigtigste i livet er, at man hele tiden træffer nogle valg. Når man træffer et valg, sker der noget. Det værste der kan ske er, at man lever passivt, at man er en undgænger. Og jeg vil gerne lære folk at de skal træffe nogle valg, siger Karen Thisted og tilføjer:

- Jeg vil også gerne fortælle folk om den store depression, jeg havde på et tidspunkt i mit liv. Jeg vil ikke lade, som om jeg bare er et super lykkeligt menneske. Jeg har været meget syg. Og i bogen fortæller jeg om, hvordan jeg kom ud af min depression. Og til alle Jer ude i Danmark med depressioner vil jeg gerne sige:

- Fat mod. Det går over. Der er altid op og nedture i livet. Og det går altså meget bedre, hvis man tør leve livet. Prøv at være glade. Forsøg at glemme surheden. Lev livet, siger Karen.

Ekstra Bladet greb også fat i Karens gode veninde og tv-makker Suzanne Bjerrehuus, der beskrev Karen Thisted som en vidunderlig excentrisk person.

- Jeg elsker Karen, fordi hun er så excentrisk. Hun pynter ikke på noget. Hun siger ofte, at hun godt ved, at hun er stor og tyk. Men det vil hun have lov til at være, og hun vil også gerne have sine drinks i fred og ro. Hun gør, hvad der passer hende. Karen og jeg er et godt makkerpar, når vi holder foredrag rundt omkring i landet. Vi skåner ikke hinanden. Vi er to Rotweilere, der kæmper men alligevel holder af hinanden. Når Karen og jeg er sammen, er der dømt stand up-show med to skøre kællinger, forklarede Suzanne Bjerrehuus, der blandt andet har arbejdet sammen med Karen Thisted i tv-programmerne 'Mormors bordel' og 'Mormors vilde ungdom'.

Karen Thisted med sin gode veninde og kollega Suzanne Bjerrehuus: Vi er nogle skøre kællinger, siger Suzanne Bjerrehuus.(Foto: Tarik Mikkel Khan)
Karen Thisted med sin gode veninde og kollega Suzanne Bjerrehuus: Vi er nogle skøre kællinger, siger Suzanne Bjerrehuus.(Foto: Tarik Mikkel Khan)

Karen Thisted arbejdede også i en årrække sammen med den unge journalist Huxi Bach i P3-programmet 'Den Løse Kanon', og her fandt Huxi Bach ud af, at Karen Thisted er en fantastisk og frygtindgydende kvinde at arbejde sammen med.

- Når man har lært Karen at kende, er det lidt lettere at arbejde sammen med hende. Det kan dog godt være svært at få indført et ord. Det hjælper imidlertid meget på situationen, når man har optjent hendes respekt. Jeg har heldigvis lært at få Karen Thisted til at holde kæft. Det er svært, og det har kostet blod, sved og tårer. Men Karen er kort sagt en herlig kvinde, forklarer Huxi Bach.

Huxi Bach har optjent Karen Thisted respekt og har samtidigt lært hende at holde kæft ind i mellem.(Foto: Tariq Mikkel Khan)
Huxi Bach har optjent Karen Thisted respekt og har samtidigt lært hende at holde kæft ind i mellem.(Foto: Tariq Mikkel Khan)

I et hjørne finde Ekstra Bladet måske Danmarks mest kendte journalist og forfatter, nemlig den 96-årige Lise Nørgaard, der blandt andet har skrevet tv-serien 'Matador'.

Og Lise Nørgaard vil selvfølgelig gerne sige et par ord om sin lidt mere højtråbende kollega:

- Karen Thisted er en god og lystig kollega. Og hun er også en dygtig journalist. Karen og jeg ligner ikke hinanden så meget. Hun er nemlig så ustyrlig, og det skulle jeg måske også selv have været lidt mere, da jeg var yngre, siger Lise Nørgaard.

To af Danmarks store kvindelige journalister hilser på hinanden. Karen Thisted og Lise Nørgaard.(Foto: Tariq Mikkel Khan)
To af Danmarks store kvindelige journalister hilser på hinanden. Karen Thisted og Lise Nørgaard.(Foto: Tariq Mikkel Khan)

1 af 10 Karen elsker sit barnebarn Adam over alt på jorden.(Foto: Tariq Mikkel Khan)
2 af 10 Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen hilser her på Karen Thisted. Poul Madsen er begejstret for Karen Thisteds nye bog 'Karen Thisted: Så skal der leves'. Læs hans anmeldelse af bogen i Ekstra Bladet i morgen.(Foto: Tariq Mikkel Khan)
3 af 10 Tre generationer: Karen Thisted med sin datter Marlene og barnebarnet Adam.(Foto: Tarik Mikkel Khan)
4 af 10 Karen Thisted med barnebarnet Adam og sin gode ven, forfatteren og digteren Benny Andersen.(Foto: Tariq Mikkel Khan)
5 af 10 Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen får sig en hyggesnak med den 96-årige journalist og forfatter Lise Nørgaard.(Foto: Tariq Mikkel Khan)
6 af 10 Karen hilser på Asger Aamund.(Foto: Tariq Mikkel Khan)
7 af 10 Karen Thisted hilser her på forfatteren Morten Sabroe.(Foto: Tariq Mikkel Khan)
8 af 10 Karen præsenterer her sin nye bog, der garanteret kommer til at ligge under juletræerne i år.(Foto: Tariq Mikkel Khan)
9 af 10 Karen krammer sin gode ven Keld Heick.(Foto: Tariq Mikkel Khan)
10 af 10 Den 67-årige Karen Thisted står her med sit elskede barnebarn Adam. Benny Andersen spurgte sarkastisk Karen Thisted, om hun var blevet mor.(Foto: Tariq Mikkel Khan)