Trampedachs datter: - Jeg snakkede med ham sidste år

Kurt Trampedach boede op til sin død i Baskerlandet og have kun begrænset kontakt med sine børn

Kurt Trampedach havde ikke meget kontakt til sine børn. (Foto: Jyllands Posten)
Kurt Trampedach havde ikke meget kontakt til sine børn. (Foto: Jyllands Posten)

Tirsdag døde Kurt Trampedach. Billedkunstneren blev 70 år og efterlader sig fire børn.

Se også: Kurt Trampedach er død

Ingen af dem havde tæt kontakt til deres far, der i mange år har boet på et landsted i Pyrenæerne i Frankrig. Det fortæller Kurt Trampedachs datter Charlotte.

- Det er mange år siden, jeg har set ham! Jeg skrev til ham for nogle måneder siden, men det er nok 14-15 år siden, at jeg sidst så ham, siger kunstnerens datter, der forsøgte at holde kontakten til sin far via breve.

- Min far ringede en gang i mellem og så skrev jeg breve til ham. Jeg lagde tegninger fra min datter med og sådan noget, fortæller Charlotte Trampedach, der bor på Bornholm.

- Hvornår har du sidst talt med ham?

- Ja…det var vel sidste år, tror jeg.

Trist nyhed
Tirsdag fik hun besked om, at hendes far var gået bort. Det var hendes søster, der overbragte den trist nyhed.

- Da jeg så på telefonen, at det var min søster, der ringede, havde jeg godt på fornemmelsen, at der var noget galt. Så jeg har - vel lige som alle andre mennesker gør - grædt. Men jeg ikke sagt det til så mange, for jeg har ikke lyst til at tale så meget om det. Jeg skal lige have det fordøjet, siger Charlotte Trampedach.

Søsteren havde ikke mere kontakt til Kurt Trampedach end Charlotte.

- Nej. Der er jo lange afstande, så man kommer ikke bare forbi. Og det også Kurts natur. Der kommer man ikke bare dumpende, fortæller Charlotte Trampedach.

Hvordan var han som far?

- Mine forældre var skilt, så jeg kom mest hos ham i weekender og i ferier som barn. Men da min datter var et år gammel, boede vi i Baskerlandet i et års tid – lige i nærheden af ham. Der havde vi tæt kontakt, så det håbede jeg jo på, at vi kunne blive ved med, da jeg rejste hjem igen. Men så købte jeg en gård – og så man sige, at vi blev på hver vores landssted, siger hun og lyder meget fattet.

Se også: Trampedach-brand opklares ikke Trampedach-brand opklares ikke

- Det, jeg bliver ked af nu, er, at jeg ikke længere har muligheden for at tage ned og besøge ham. Det er jo tit de efterladtes tab. Tiden går og lige pludselig er det slut, siger hun.

Mest læste i flash!
Hent flere