Juhl-Jørgensen til Ree: Janni har hjernevasket dig

Dramaet mellem 'vennerne' Axel Juhl-Jørgensen og Karsten Ree fortsætter uden for retssalen

Axel Juhl-Jørgensen anser stadig Karsen Ree for sin ven på trods af Rees beskyldninger mod Juhl-Jørgensen i retten i fredags. (Foto: All Over)
Axel Juhl-Jørgensen anser stadig Karsen Ree for sin ven på trods af Rees beskyldninger mod Juhl-Jørgensen i retten i fredags. (Foto: All Over)

Man kan åbenbart sagtens svine hinanden til i forbindelse med en retssag og stadig være gode venner bagefter.

Det beviste rigmanden Karsten Ree, da han sent fredag aften sendte et brev til sin gamle ven, Axel Juhl Jørgensen, hvor han skrev, at han stadig anså ham for at være sin bedste ven.

Se også: Karsten Ree efter stort drama: Du er stadig min bedste ven

Det skete efter, at Karsten Ree, der fredag var i vidneskranken i forbindelse med retssagen mod kæresten, Oddset-Janni, fik beskyldt vennen for at være rodet ind i bedrageriet af en nu afdød mand.

Ifølge Ree hjalp Axel Juhl-Jørgensen nemlig Maiken Andersen, der også har været tiltalt i sagen og byretten endte med at få en behandlingsdom.

- Axel fortalte mig, at han tog vare på hende. Han kaldte sig for hendes værge, selvom han ikke var det officielt. Men han administrerede hende efter hendes eget ønske, sagde Ree blandt andet i retten.

Se også: Ree om dramaet: Axel vil fjerne kvinderne fra mit liv

Axel Juhl-Jørgensen og Karsten Ree har været venner i mange år. (Foto: All Over)
Axel Juhl-Jørgensen og Karsten Ree har været venner i mange år. (Foto: All Over)
Men også Axel Juhl-Jørgensen, der var mål for beskyldningerne, anser venskabet for intakt.

Efter at have brugt fredag eftermiddag på at tale med journalister ventede han troligt på Karsten Ree på stamcaféen.

'Det (at snakke med journalister, red.) brugte jeg det meste af fredag eftermiddag på – før og efter mit sædvanlige besøg på Victor, hvor jeg forgæves spejdede efter dig,' skriver Axel Juhl-Jørgensen, der i sine velmagtsdage gik under navnet 'Smukke Axel', i en mail til Karsten Ree, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

Se også: Axel Juhl til modangreb: Ree er hjerneskadet

Karsten Ree får dog også en svada med på vejen:

'Jeg synes, at det er synd for Lotte Heise, at Janni (Christensen, Rees kæreste, red.) trækker hende ind i sagen. Det gavner ikke dit og Jannis omdømme. Du ved jo godt, at det er din egen datter Rikke Ree, der har forsøgt at påvirke Maikens vidneudsagn,' skriver han blandt andet og fortsætter:

'Jeg ville naturligvis ikke have fået lov til i retten - uden forudgående vidneindkaldelse - at forsvare mig mod dine påstande, som jo alene er baseret på Jannis hjernevaskning af dig. Havde jeg været tilstede, var det endt i et opgør udenfor retten med glubske journalister som deltagere.'

Se også: Ree slagter sin bedste ven i retten

Nu overvejer Axel Juhl-Jørgensen at klage til Østre Landsret, skriver han desuden i mailen:

'Jeg har nøje overvejet, om jeg skulle sende en klage til Retspræsidenten for Østre Landsret over, at man – helt mod al sædvane og alle regler - tillod adgang for dig som vidne, efter at du havde overværet samtlige retsmøder, og efter at du som tilhører havde erklæret, at formålet kun ville være at indhente Rettens forklaring på min rolle i sagen, hvilket naturligvis ikke var muligt. Retten burde have indset, at dit formål alene var at forsvare Janni og belaste mig.'

Se også: Ree vil vidne for Oddset-Janni

Om det sker, ved han dog ikke endnu. Og i mailens afslutning lægger han dog også op til fortsat venskab:

'Jeg ønsker sagen død og glemt hurtigst muligt, og jeg vil ikke risikere yderligere belastning på mit venskab med dig.'