Christiane: Jeg ville få anoreksi

Tv-værtinden er skræmt over nutidens kvindeideal og frygter, at hun ville have fået en spiseforstyrrelse, hvis hun havde været ung i dag

Christiane Schaumburg-Müller fortæller, at hun formentligt havde fået anoreksi, hvis hun havde været ung i dag, fordi nutidens kvindeideal er ekstremt slankt. (Foto: Kenneth Meyer)
Christiane Schaumburg-Müller fortæller, at hun formentligt havde fået anoreksi, hvis hun havde været ung i dag, fordi nutidens kvindeideal er ekstremt slankt. (Foto: Kenneth Meyer)

Hun er kendt og kåret som en af de smukkeste kvinder i Danmark. Men tv-værtinden og skuespillerinden Christiane Schaumburg-Müller kan selv blive bekymret for, hvad det er, vi i dag ser som smukt og eftertragtet hos kvinder. Det ideal, der er i dag, er det de færreste, der kan leve op til, mener hun.

Og det kan være et problem - ikke mindst for unge piger.

- Jeg synes, det er skræmmende, hvordan kvindeidealet ser ud i dag, siger Christiane Schaumburg-Müller til Newspaq.

Se også: Christiane og Aqua-Lene: På ferie

Da hun var yngre levede hun af at danse, og hun har altid holdt sig i god form. Men idealet har ændret sig så meget, at hendes sunde krop i dag ville blive klassificeret som noget andet.

- Når jeg i dag viser billeder fra mine teenage-år, hvor jeg ved gud var en slank pige, så siger folk 'gud, hvor var du tyk, og hvor havde du store lår', fortæller hun.

Se også: Nu nyder Christiane sin mystiske musik-laks

- Og jeg tænker, at det var jeg ikke, men så føler jeg alligevel, at jeg skal undskylde det med at 'sådan så man ud dengang'. Jeg har aldrig følt, at jeg var tyk som teenager, men så skal jeg pludselig tænke, at det var jeg. At jeg var ret stor. Der er kommet et helt andet, absurd fokus, siger tv-værtinden og uddyber:

- Det har virkelig fået mig til at tænke. Jeg bliver virkelig skræmt, for hvad er det så for et ideal, vi lever under i dag? Hvis jeg havde været teenager nu, havde jeg sikkert haft anoreksi og alt muligt, fortæller hun ærligt.

Se også: Kendte gætter på Christiane som Eurovision-værtChristiane Schaumburg-Müller er skræmt over nutidens kvindeideal og frygter, at hun ville have fået anoreksi, hvis hun havde været ung i dag. Hun forsøger at leve et sundt liv både når det kommer til kost og træning. Her er hun et smut i træningscenter. (Privatfoto)
Christiane Schaumburg-Müller er skræmt over nutidens kvindeideal og frygter, at hun ville have fået anoreksi, hvis hun havde været ung i dag. Hun forsøger at leve et sundt liv både når det kommer til kost og træning. Her er hun et smut i træningscenter. (Privatfoto)


Nu udkommer hun i samarbejde med træneren Anne Bech med bogen 'Dit Sunde Liv'. En bog, der giver tips til og målrettede planer for et sundt og aktivt liv. Bogen er især rettet mod kvinder - ikke mod teenagere. Og det er der en grund til.

- Det er vigtigt for mig at kommunikere ud, at det her ikke er en bog til de unge piger. Jeg synes ikke, man skal gå i fitnesscenter som 15-årig. Der skal man dyrke motion for at have det sjovt og lave noget holdsport for at være sammen med andre. Man skal ikke gøre det for at få en pænere krop. Jeg vil stærkt fraråde den som guide for dem, for jeg synes ikke, man skal have fokus på sin krop på den måde som teenagere, siger hun.

Se også: Christiane erkender: Min røv hænger lidt

Som idol og forbillede for mange kvinder ved Christiane Schaumburg-Müller godt, at hun har mulighed for at præge udviklingen.

- Med blogs og sociale medier er vi jo alle sammen blevet modeller i en eller anden form. Vi tager billeder af os selv og ved, hvordan vi skal posere for kameraet. Så på den måde er der et fokus, som er relativt stort. Det hele er så poleret, og vi viser den perfekte verden hele tiden.

Se også: Christiane som revystjerne: Jeg kan det hele

- Men jeg går ikke rundt og er konstant opmærksom på at være et forbillede. Jeg tænker mere, at de positive værdier, jeg har, kan være et forbillede. Dem kan jeg tage og give videre, såsom glæde og positivitet, at være oplyst og ikke at være bange for at fejle og spørge til råds. Min personlighed kan være smittende og positiv, og det kan jeg give videre.

- Jeg er meget opmærksom på for eksempel ikke at lægge billeder med seksuelle undertoner ud. Jeg lægger ikke billeder op af mig selv i undertøj og sexede poseringer, for det er ikke det, jeg står for, og det er ikke det, jeg har lyst til at give videre, siger tv-værtinden.

'Dit Sunde Liv' udkommer i dag den 16. april.

Det er dette syn, der venter L.O.C., når han kommer hjem. Kendte Christiane smider klunsetChristiane fortæller, at folk ofte mener, at hun var lidt stor, når de ser billeder af hende som ung, selvom hun dengang var slank. Det kvindelige kropsideal er i dag alt for tyndt, lyder det fra tv-værten. (Foto: Mogens Flindt)
Christiane fortæller, at folk ofte mener, at hun var lidt stor, når de ser billeder af hende som ung, selvom hun dengang var slank. Det kvindelige kropsideal er i dag alt for tyndt, lyder det fra tv-værten. (Foto: Mogens Flindt)