Remee om Se og Hør-skandalen: Nu falder brikkerne på plads

- Dybt krænkende, siger musikproduceren Remee, der er en af de talrige danske kendte, der angiveligt har fået deres kreditkort-oplysninger lækket til Se og Hør

Remee er en af de mange kendte danskere, der ifølge en ny bog er blevet ulovligt overvåget af Se og Hør. (Foto: Benjamin Kürstein)
Remee er en af de mange kendte danskere, der ifølge en ny bog er blevet ulovligt overvåget af Se og Hør. (Foto: Benjamin Kürstein)

Se også: Nets har igangsat intern undersøgelse af muligt læk Nets har igangsat intern undersøgelse af muligt læk

Se også: Se og Hør: Vi holder os inden for lovenSe også: Qvortrup om Se og Hør-skandale: Det er helt nyt for mig

Ifølge romanen 'Livet, det forbandede', der udkommer i morgen og er skrevet af den tidligere Se og Hør-journalist gennem fem år - Ken B. Rasmussen - benyttede Se og Hør sig af fortrolige kreditkortoplysninger til at komme helt tæt på de danske kendte.

Musikproduceren og 'X Factor'-dommeren Remee er blandt de mange, der angiveligt har oplevet, at deres dybt fortrolige kreditkort-oplysninger er havnet hos Se og Hørs journalister.

Den ulovlige praksis, der skulle være foregået siden 2008 og frem til 2012, afvises af Se og Hørs nuværende chefredaktør Niels Pinborg.

- Jeg kan forsikre, at jeg ikke er vidende om, at Se og Hør systematisk har overvåget kendte og kongelige personer. Det er ikke arbejdsmetoder, som jeg kan stå inde for, og det er ikke arbejdsmetoder, som kommer til at finde anvendelse under min ledelse af Se og Hør, siger Niels Pinborg i en pressemeddelelse.

Brikkerne falder på plads
Remee giver dog ikke meget for Pinborgs forklaring. Han mener, at der meget vel kan være hold i de alvorlige beskyldninger mod sladderbladet.

- Jeg ser frem til at få fuldt overblik over sagen, men det er klart, at der nu er nogle brikker, der falder på plads. Der er nogle konkrete episoder, man altid har undret sig over, der nu pludselig giver mening på en helt ny måde. 'Hvordan vidste de pludselig, at nu er jeg på Bali?', siger Remee, med henvisning til et konkret eksempel på en historie om en ferie, han havde holdt hemmelig, men pludselig kunne læse om i Se og Hør.

Remee har tidligere oplevet andre former for hacking - blandt andet af hans private computer-konti - og han ønsker strammere lovgivning på området.

- Det er jo dybt krænkende og et kæmpe problem i vores tid generelt, at der ikke er lovgivet klart nok inden for de her områder, så vi kan føle os sikre. Problemet bliver jo ikke mindre, så der skal lovgives seriøst, så ingen er i tvivl om, hvor grænserne går, siger Remee.

Mistænkte vennerne
Selv om Remee i dag har overskud til at grine lidt af episoderne, hvor han angiveligt har været offer for den ulovlige kreditkort-sporing, lægger han ikke skjul på, at det var alt andet end morsomt, mens det stod på.

- Jeg kan tydeligt genkende fornemmelsen af at være 'hacket'. Til sidst bliver man jo så paranoid, at man mistænker alle. Mig og mine nærmeste begyndte at mistænke hinanden, og man er jo lige ved at fyre folk på baggrund af de her mistanker. 'Hvem er det, der lækker alt, hvad man foretager sig hele tiden?'. Det skaber en helt enorm mistillid og utryghed. Heldigvis giver det hele lidt mere mening nu, siger Remee.