Qvortrup om Se og Hør-skandale: Det er helt nyt for mig

Se og Hørs tidligere chefredaktør hævder, at han ikke kendte til de ulovlige metoder, der skal være blevet brugt under hans ledelse

Henrik Qvortrup er ikke videre snakkesalig, når talen falder på de metoder, hans tidligere arbejdsplads nu anklages for. (Foto: Mikael Rieck)
Henrik Qvortrup er ikke videre snakkesalig, når talen falder på de metoder, hans tidligere arbejdsplads nu anklages for. (Foto: Mikael Rieck)


Se også: Nets undersøger påstande om Se og Hør overvågningSe også: Avis: Ugeblad bag ulovlig overvågning af de kongelige

Ifølge romanen 'Livet, det forbandede', der udkommer i morgen og er skrevet af den tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen benyttede Se og Hør sig af fortrolige kreditkortoplysninger til at spore Joachim og Maries gøren og laden.

Ifølge bogen betalte Se og Hør i mindst fire år en it-specialist fra Pengeinstitutternes Betalingsservice, PBS, - det nuværende Nets - for at overvåge kongelige og kendte danskeres kreditkortinformationer.

TV 2's nuværende politiske kommentator Henrik Qvortrup var chefredaktør på ugebladet Se og Hør fra 2001 til og med 2008.

Dermed var han øverstkommanderende på sladderbladet under prins Joachim og prinsesse Maries bryllup og efterfølgende bryllupsrejse.

Parret blev gift den 24. maj og begav sig efterfølgende på en bryllupsrejse, hvis destination traditionen tro holdes hemmelig for både presse og offentlighed.

I røven på de kongelige
Det lykkedes dog Se og Hør at finde frem til de nygifte, og bladet kunne derfor bringe både eksklusive billeder og reportager fra parrets bryllupsrejse til Canada.

- Vi var lige i røven på dem hele tiden. Det var sgu bizart. Ét sekund efter at Jokke havde kørt kortet igennem på eksempelvis en restaurant, tikkede transaktionen ind på min mobil.

- Så selv om vi mistede dem i Vancouvers mylder et par gange, så fandt kreditkortet dem altid igen, fremgår det af bogen.

Den kontroversielle og ulovlige metode er blevet brugt i perioden, hvor Henrik Qvortrop som chefredaktør stod i spidsen for bladet, men han er ikke meget for at gå i detaljer om bladets metoder i den pågældende sag.

Ifølge vores kilde skulle oplysninger om, at Se og Hør brugte fortrolige kreditkortoplysninger til at spore Joachim og Marie under deres bryllupsrejse Canada i 2008 være sande, hvad er din kommentar til det?

- Ved du hvad, jeg har ikke yderligere kommentarer, end det jeg alllerede har sagt til BT, og som du sikkert også har læst. Og jeg står ved det, som jeg har sagt der, siger Henrik Qvortrup til Ekstra Bladet.

Kan du garantere, at I ikke brugte metoden med kreditkortoplysninger i forbindelse med dækning af Joachim og Maries bryllupsrejse?

- Jamen, jeg kan bare gentage, det, jeg sagde til BT, at det har jeg ikke kendt til. Det var almindelig kendt, at vi modtog oplysninger fra forskelligt hold om, hvor forskellige kendte befandt sig, og indimellem honorerede vi det. Men at det skulle være foregået på den måde, som det åbenbart er beskrevet i den her bog, det er nyt for mig, siger Henrik Qvortrup.

Hvad synes du generelt om den her slags metoder?

- Jamen, ved du hvad. Jeg har ikke flere kommentarer. Jeg indskrænker mig til at sige det, som jeg allerede har sagt til BT. Nemlig, at vi udbetalte tiphonorarer, men at det skulle være foregået på den her måde. Det er nyt for mig.

Hvad ville du have gjort, hvis en journalist under din ledelse havde gjort de her ting?

- Jeg har altså ikke flere kommentarer. Jeg har allerede sagt mere, end jeg egentlig ville have sagt. Vi udbetalte ganske rigtigt tiphonorarer. At det skulle være foregået på den måde, som det nu påstås, det er helt nyt for mig.