Aller: Se og Hør-sag bliver kulegravet

Allers administrerende direktør oplyser til TV2 News, at man har indledt en intern undersøgelse af Se og Hørs mulige overvågning af kendtes PBS-aktiviteter

Se og Hørs tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup ses her foran Aller bygningen ved sin tiltrædelse i 2002. (Foto: Ole Buntzen).
Se og Hørs tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup ses her foran Aller bygningen ved sin tiltrædelse i 2002. (Foto: Ole Buntzen).

Aller har igangsat en intern undersøgelse af Se og Hørs påståede overvågning af kendtes PBS-aktiviteter.

Allers administrerende direktør, Pål Thore Krosby, oplyser til TV2 News, at bladhuset har indledt en intern undersøgelse af Se og Hørs mulige overvågning af kendte danskeres PBS-aktiviteter.

- Dette er en svær sag, og hvis det viser sig, at der er enkelte medarbejdere, der har overtrådt reglerne i jagten på de gode historier, så må vi tage hånd om det, siger Pål Thore Krosby til TV2 News.

Se også: Bookmaker spår: Se og Hør lukker efter skandalesag

BT citerede mandag en ny bog af en tidligere Se og Hør-journalist for, at en ansat ved PBS, det nuværende Nets, skal være blevet betalt af ugebladet Se og Hør for at overvåge kendte danskeres dankorttransaktioner.

Se og Hør brugte oplysningerne til at holde øje med de kendtes færden, tage billeder af dem på ferie, beskrive deres indkøb, restaurantbesøg og byture samt få mistanke om utroskab og graviditeter.

Overvågningen skal have fundet sted mellem 2008 og 2012. Angiveligt skal PBS-medarbejderen hver måned have afleveret kvitteringer til en værdi af 10.000 kroner til Se og Hør, hvor de blev vekslet til kontanter, så kilden kunne betales sort.

Se også: Poul Madsen: Hacking er uhørt på Ekstra Bladet

Venstre og SF har i kølvandet på BT's afsløringer krævet, at Justitsministeriet iværksætter en undersøgelse af sagen.

Mandag eftermiddag oplyste Københavns Vestegns Politi, at de har indledt en undersøgelse af sagen, der skal afgøre, om der skal påbegyndes en egentlig efterforskning.

SE og Hørs chefredaktør, Niels Pinborg, har meddelt, at han ikke kender noget til, at Se og Hør skulle have benyttet sig af systematisk overvågning af de kendtes kreditkortaktiviteter, og han tager afstand fra metoden.

Se også: Forlægger har set dokumentation for Se og Hør-roman: '80 procent er sandt'Se også: Hækkerup om sladder-skandale: En sag for politietSe også: Politi undersøger Nets i Se og Hør-sag