Politi undersøger Nets i Se og Hør-sag

Politiet undersøger, om der er grundlag for at indlede en egentlig efterforskning af påstået læk hos Nets

Foto: Joachim Adrian
Foto: Joachim Adrian

Politiet på Københavns Vestegn er af egen drift gået ind i sagen om, hvorvidt en medarbejder fra NETS kan have lækket oplysninger til ugebladet Se og Hør.

Se også: Nets undersøger påstande om Se og Hør overvågning

- Vi har ikke fået en konkret anmeldelse, men går ind i sagen efter at have læst artiken i BT og da NETS ligger i vores politikreds har vi startet en indledende undersøgelse. Den skal klarlægge, om der er grundlag for at indlede en egentlig efterforskning, siger vicepolitiinspektør Carsten Jansson til Ekstra Bladet.

Politiet har i mange andre sager et tæt samarbejde med NETS og det kommer også til at ske i denne sag.

- Først og fremmest skal vi have klarlagt om det overhovedet kan lade sig gøre at tappe oplysninger som beskrevet, forklarer Carsten Jansson.

Derfor har politiet taget kontakt med NETS, som også selv er i gang med en undersøgelse, for at få klarlagt, hvad der er op eller ned. Først derefter afgør politiet om der skal indledes efterforskning mod bestemte personer.

- Jeg regner med, at den indledende undersøgelse vil tage nogle dage og så tager vi den derfra, siger Carsten Jansson.

Se også: Avis: Ugeblad bag ulovlig overvågning af de kongelige

BT fortæller mandag på baggrund af en ny bog af en tidligere Se og Hør-journalist, at en medarbejder hos Nets - det tidligere PBS - skal have fodret ugebladet med kreditkortoplysninger om kendte og kongelige.

- Det er en sag, som vi selvfølgelig tager alvorligt, siger Carsten Jansson.

Se også: Remee om Se og Hør-skandalen: Nu falder brikkerne på plads

Hvis den indledende undersøgelse bekræfter mistanken om, at NETS har haft en korrupt medarbejder, der har lækket fortrolige oplysninger til Se & Hør, kan der blive tale om en efterforskning efter straffelovens § 152.

Den straffer den, som virker i offentlig tjeneste eller hverv, og som uberettiget videregiver eller udnytter fortrolige oplysninger.

Hvis det er sket for at skaffe sig uberettiget vinding - bogen hævder, at Se & Hør betalte NETS-medarbejderen 10.000 kr. 'sort' om måneden - så kan straffen stige til to års fængsel.