Ups! Dorph dussede prinsen

Jes Dorph-Petersen kom til at sige 'du' til prins Henrik, og det faldt ikke i god jord hos prinsgemalen

Tv-værten kom til at sige du til prinsgemalen. (Foto: Privatfoto/Ebbe Rosendahl)
Tv-værten kom til at sige du til prinsgemalen. (Foto: Privatfoto/Ebbe Rosendahl)

Selvom man er hele Danmark Mr. News, skal man ikke tro, at man kan dusse prinsgemalen. Det mindes Jes Dorph-Pedersen ret tydeligt.

I aftes lagde han et billede på Instragram fra 2012, hvor han står og halvkrammer med den snart 80-årige prins Henrik, og her beskriver Dorph episoden, hvor han begik - den i kongelige øjne - dødsynd at sige 'du' et medlem af kongefamilien.

Se også: Jes Dorph: - Jeg har set Don Ø nøgen!

Det var i forbindelse med dronningens 40 års regeringsjubilæum, at Dorph stødte ind i prinsgemalen og dummede sig, skriver han.

'Billedet her er taget i midnatstimen på Christiansborg efter den store fest, TV 2 lavede for Dronning Margrethe i forbindelse med hendes jubilæum som regent i januar 2012. Jeg og de øvrige medvirkende havde netop været i improviseret audiens hos dronningen, der takkede os for forestillingen. Kort efter stødte jeg ind i prinsgemalen på en meget fin trappe med guld-gelænder og rød tæppe-belægning. Prins Henrik vinkede mig an, og så sagde han - frit efter min hukommelse: 'Det var et flot show!'. Jeg følte mig kæk og ovenpå og genreplicerede: 'Synes du det?'. Prinsen svarede 'Vi to er vist ikke dus - ikke endnu i hvert fald', skriver Dorph-Petersen.

Noget tyder dog på, at prinsgemalen ikke tog studieværtens kække du-bemærkning særlig tungt. I hvert fald gav de to efterfølgende hinanden hånden og noget, der ligner en krammer.Siden 2012 er Jes Dorph-Petersen ikke kommet tætter et du-forhold til prins Henrik, fortæller han Ekstra Bladet.

- Vores kontakt har ikke været så tæt siden. Uheldigvis er vi ikke stødt ind i hinanden siden 2012, smågriner Jes Dorph, der heller ikke forventer at møde prinsen i forbindelse med sit nuværende job som fodboldvært på TV3.

- Så vidt jeg ved har prinsen kun været i Parken en enkelt gang og overvære en pokalfinale. Det har dronningen stadig til gode, siger Dorph, der til gengæld tidligere har været vidne til, at Henrik trimmede sin krop på tennisbanen.

- Som ung ordnede jeg HIK's tennisbaner. Jeg vandede dem og kridtede stregerne op. Her kom prinsen med Eddie Skoller, Bent Fabricius-Bjerre og andre unge herrer og spillede, fortæller Jes Dorph-Petersen, der hele får tennis som stofomårede denne sommer.

Han skal være vært på TV3s Wimbledon-satsning sammen med Kenneth Carlsen. Og så skal Dorph se fodbold fra Brasilien fra første parket på sofaen de kommende uger, garanterer han.