Yahya Hassan jagtet med kniv under besøg i Palæstina

Digteren Yahya Hassan blev ifølge Berlingske jagtet af en mand med kniv under besøg i Ramallah i Palæstina

Yahya Hassan blev jagtet med en kniv under et besøg i Palæstina. (Foto: Polfoto)
Yahya Hassan blev jagtet med en kniv under et besøg i Palæstina. (Foto: Polfoto)

Kulturudveksling og digtoplæsning var grunden til, at den unge danske digter Yahya Hassan netop har tilbragt en uge i den palæstinensiske hovedby Ramallah.

Men ifølge Berlingske fik besøget en kedelig afslutning, da Yahya Hassan natten til tirsdag måtte flygte fra en gruppe mænd. En af mændene havde en kniv, fortæller Yahya Hassan til avisen.

- På vej ind til et spisested gik jeg forbi en bil med fire-fem voksne mænd. Da jeg er omkring fem meter fra dem, spørger én på arabisk, om jeg er 'Yahya fra Danmark', siger Yahya Hassan til Berlingske.

Se også: Kontroversiel digter overfaldet i København

Da han svarer ja, står en mand ud af bilen og slår ud efter ham. Yahya Hassan når at afværge og løber væk.

- Heldigvis er jeg jo yngre og lidt hurtigere end dem. Da jeg ser mig bagud, kan jeg se, at manden jagter mig med en kniv, og jeg kan høre, at deres bil bliver startet, men jeg kom væk fra dem, siger han.

Se også: 200 betjente passede på Yahya Hassan i Vollsmose

Yahya Hassan understreger, at han er blevet gæstfrit modtaget i Palæstina under sit ophold, og at han uden problemer har kunnet diskutere sine digte, der blandt andet indeholder skarp kritik af religiøst hykleri.

Men overfaldet var ifølge Yahya Hassan religiøst betinget.

- Manden, der slog ud efter mig, kaldte mig vantro og bandede, så det var noget religiøst.

Se også: Yahya dropper prisfest for rejse til Kijev

- Jeg har ikke et behov for at kalde dem hverken terrorister eller fundamentalister, men tænker bare, at de er uvidende og vil forsvare deres religion på en forkert måde, værne om deres identitet på en forkert måde, siger Hassan.

Yahya Hassan var i Palæstina som deltager i et projekt fra Det Danske Hus i Ramallah, Pen og Den Sorte Diamant. Han deltog i en forfatterudveksling og den palæstinensiske forfatterfestival PenPal.

Se også: Yahyas eks-kæreste fyretSe også: Lisbeth Zornig: Yahya blev krænketSe også: Ekskæreste om Yahya-forhold: Det var forkert