Bodil Jørgensens liv i bogform

Dramatik, opvækst og karriere for fuld hammer

Bodil Jørgensen fik Årets Dirch i år for sin deltagelse i Tivolis 'Tam Tam'-revy. Foto: Michael Stub
Bodil Jørgensen fik Årets Dirch i år for sin deltagelse i Tivolis 'Tam Tam'-revy. Foto: Michael Stub

Bodil Jørgensen kan bære en halvbrandert og fortælle en sjofert så englene synger.

Hertil kommer, at hun er en formidabel skuespiller, men desværre er det ikke de mange roller, men en forfærdelig ulykke, der i de seneste måneder har bragt Bodil på bladenes forsider.

Morten Søborg med hele familien, Bodil og de tre børn. Foto: All Over Danske kendte - 16. jul. 2014 - kl. 07:17 Ægtemand: Bodils ulykke var grov uagtsomhed

Alt det og meget mere kommer der nu en bog om. Det er Dorte Kvist - forfatteren til bl.a. 'En moderne troldmand - seeren Calle Montsegur' og 'Bubber - Kæmp for hvad du har kært' fra Peoples Press, der er pennefører for Bodil-selvbiografien, som forventes at udkomme lige i begyndelsen af november - i hvert fald tids nok til at ramme julesalget.

- Jeg har altid været lidt tung i røven, sagde Bodil Jørgensen i forbindelse med premieren på 'Den Grønne Elevator' i Tivoli. Men det udsagn bliver hurtigt modbevist af den mængde film, hun pt. er aktuel i. Og bogen handler da også kun i begrænset omfang om ulykken. I stedet er der fokus på den sønderjyske opvækst og det faktum, at Bodil Jørgensen er kommet sent i gang med alting.

Se også: Ny Bier-film helt fremme i forreste række

'En rejse igennem bly og græs' er titlen, og bogen kommer godt rundt om Bodil Jørgensens liv som skuespiller og kunstner. Samtidig rummer den også alvorlige emner som kærlighed, død, tro og livet i sig selv.

Bodil Jørgensen lukker kort sagt op for godteposen og giver adgang til historier om barndom, ungdomsår, ægteskab, familie og kriser.