Ægtemand: Grotesk lille bøde for nær at dræbe Bodil

ASA-film: Vi betaler bare tariffen

Det var traktoren her, Bodil Jørgensen faldt af 18. juni under optagelserne til en ny Far til Fire-film. (Foto: Christer Holte)

I dag kom den længe ventede afgørelse fra Arbejdstilsynet om ansvaret for ulykken under indspilningen af 'Far til fires vilde ferie' - en ulykke som var tæt på at koste Bodil Jørgensen livet.

Morten Søborg med hele familien, Bodil og de tre børn. Foto: All Over Danske kendte - 16. jul. 2014 - kl. 07:17 Ægtemand: Bodils ulykke var grov uagtsomhed

Og det er nu afgjort, at det kun koster selskabet 70.000 kr, at sikkerheden var så ringe, at Bodil var nær ved at miste livet.

- Det er grotesk, at det ikke koster mere af være ved at tage livet af min kone, men det undrer mig ikke. Både Bodil og jeg var forberedt på, at vi nok ville ende der. Vi kunne jo se, hvor lidt det kostede Det kongelige Teater, at  Søren Sætter-Lassen blev smadret. Jeg har virkelig ikke stor tiltro til det system længere, siger Bodil Jørgensens mand, filmfotograf Morten Søborg.

Kurt Ravn kørte  ulykkes-traktoren, da Bodil Jørgensen blev kvæstet. Foto: Kenneth Meyer Danske kendte - 16. jul. 2014 - kl. 11:23 Kurt Ravn uden skyld i Bodils ulykke

Kurt Ravn kørte  ulykkes-traktoren, da Bodil Jørgensen blev kvæstet. Foto: Kenneth Meyer Danske kendte - 16. jul. 2014 - kl. 11:23 Kurt Ravn uden skyld i Bodils ulykke - Producentene og deres forsikringsselskaber burde få bøder, der gjorde ondt, så kravene til sikkerhed blev strammet op. Som det kører nu, har de småbøder slet ingen effekt. Alt skal bare være billigt og hurtigt. Det er en farlig cocktail, fastslår Morten Søborg.

Bodil Jørgensen kæmper fortsat med sin genoptræning, og har ikke energi til at kommentere sagen. Derfor taler ægtemanden på hendes vegne, når han rystende på hovedet fortæller, at Bodil formentlig når frem til at have en mengrad på ti procent efter ulykken, og det vil så give hende en erstatning på 80.000 kr. plus tabt  arbejdsfortjeneste.

Bodil Jørgensen er endelig udskrevet efter den tragiske traktorulykke under indspilningen til 'Far til fires vilde ferie'. (Polfoto) Danske kendte - 19. jul. 2014 - kl. 14:15 Bodil: Sådan kunne ulykken være undgået

- Det er helt absurd for al den smerte og angst, mener Morten Søborg.

Hos ASA-film tager producent Henrik Møller-Sørensen afgørelsen til efterretning.

- Om det er en stor eller lille bøde har jeg ingen kommentarer til. Det er tariffen, og vi betaler bare tariffen, siger han, mens han understreger, at sikkerhed på filmset altid har haft hans bevågenhed, og at der i brancehen fremadrettet skal tages skridt til mere sikkerhed.