Sådan kæmper dansk komiker mod fræk Facebook-hacker

Torben Chris' Facebook-side er blevet hacket, men i stedet for at betale en løsesum for at få siden tilbage, vil han donere penge til hjemløse

Torben Chris har indtil videre omkring 4.500 fans på sin nye Facebookside (Foto: Privat)
Torben Chris har indtil videre omkring 4.500 fans på sin nye Facebookside (Foto: Privat)

Den danske komiker Torben Chris' officielle Facebook-side er blevet hacket, og han skal betale en løsesum på 1100 euro for at få siden tilbage.

Men det har han ikke tænkt sig. I stedet vil han give pengene til hjemløse, hvis han indenfor en uge får alle sine fans igen på sin nye Facebook-side.

For en uge siden slog Torben Chris et videoklip op, hvor han kommenterer på Jensen Bøfhus-sagen.

- Det, syntes folk, var meget sjovt. Den fik en masse likes og delinger, siger Torben Chris til Ekstra Bladet.

Se også: Talbot scorer babe

Samme dag kom der en mail dukkede der en mail fra Facebook op i Torben Chris' indbakke. I den stod der, at han skulle skifte adgangskode, fordi de sporede noget mærkeligt aktivitet på Facebook-side.

- Det lød meget sandsynligt, fordi jeg havde haft 100 gange så meget aktivitet på siden, end jeg normalt har haft. Så jeg tænkte, at det kunne da godt se lidt suspekt ud, siger han.

Torben Chris ændrede sin adgangskode, men så fik han igen en mail fra Facebook:

- Så fik jeg igen en mail fra Facebook. Der stod, at der var blevet logget på fra et mærkeligt sted. Den første mail var nok en form for hacker-fælde, siger han.

Penge til hjemløse
Så blev Facebook-siden lukket, og der blev trukket penge fra det dankort, som var tilknyttet siden for at købe annoncer. Pludseligt var Facebook-siden blevet solgt og åbnede igen:

- Siden begyndte at spytte alle mulige mærkelige ting ud hvert femte minut. Men personen bag er meget snedig, for der er også enkelte ting, der har noget med mig at gøre. Det kunne for eksempel være et Youtube-klip, hvor jeg er med i. Men ellers var det bare en masse åndssvage tegneserier, hvor der sikkert er virus i, siger Torben Chris.

I går blev Torben Chris kontaktet af ham, der har hacket siden. Siden kunne købes tilbage for 1100 euro. Det svarer til 8.178,67 danske kroner.

Torben Chris' nye Facebook-side kan findes her.

- Det gad jeg sgu ikke. Jeg satte en anden sag i søen. Jeg kom til at tænke på den gamle Mel Gibson-film 'Ransom', hvor sønnen bliver kidnappet, og i stedet for at betale løsesummen, så giver han pengene som dusør til dem, der finder sønnen. Jeg vil så bare give pengene til hjemløse, hvis min fans kommer over til min nye Facebook-side. Man kan lige så godt få det bedste ud af en dum situation, siger Torben Chris.

'Administrator har en lille penis'
Torben Chris har lavet en ny Facebook-side, hvor han i en video forklarer, hvad der er sket den gamle. Han skal have 17.442 likes på den nye side, for at han donerer pengene til hjemløse.

- Og så har jeg selvfølgelig opfordret folk til at skrive, at 'administratoren har en lille penis', før de forlader den gamle side. Det er folk begyndt at gøre, kan jeg se.

Fremover vil Torben Chris være mere forsigtig med, hvilke mail han svarer på.

- Jeg satser benhårdt på, at min nye side ikke bliver hacket, siger han.