Bodil Jørgensen: Jeg føler mig trynet af Tryg

Skuespilleren mangler lige nu en halv million efter traktor-ulykken

Skuespiller Bodil Jørgensen er utilfreds med forsikringsselskabet Tryg. Foto: Jan Unger
Skuespiller Bodil Jørgensen er utilfreds med forsikringsselskabet Tryg. Foto: Jan Unger

– Jeg bliver så vred, når jeg føler mig trynet. Vi har været nødt til at tage lån i sommerhuset for at leve efter traktor-ulykken under optagelserne til ’Far til fire’-filmen, fordi ASA-films forsikringsselskab, Tryg, ikke vil udbetale ’tabt arbejdsfortjeneste’, og fordi min méngrad-erstatning først kan opgøres efter et år. Det er ikke i orden. ASA-film påtog sig under stor mediebevågenhed det ’fulde ansvar for ulykken’. Men herefter er der gået forsikrings-spidsfindigheder i sagen, siger en indigneret Bodil Jørgensen.

Det var denne traktor, som Bodil Jørgensen blev ramt af onsdag i sidste uge (Foto: Christer Holte)

Traktoren, Bodil Jørgensen kom til skade på i sommers. (Foto: Christer Holte)

Bevidst forhaling
Hun tilføjer, at hun har en følelse af, at forsikringsselskabet bevidst forhaler sagen, så hun måske til sidst er så mør, at hun vil tage til takke med langt mindre, end hun egentlig har krav på.

Ifølge advokaten, som kører sagen for Skuespillerforbundet og Bodil Jørgensen, er sagens forløb ikke usædvanligt. Det er ikke ukendt, at der er forsikringsselskaber, som kan være svære at have med at gøre i sager om erstatningsansvar, og udbetaling af erstatning kræver en omfattende dokumentation. (Artiklen fortsætter under billedet)

Især kravebenet tog skade, da Bodil Jørgensen blev ramt af en traktor under en filmoptagelse. Foto: Jan Unger
Især kravebenet tog skade, da Bodil Jørgensen blev ramt af en traktor under en filmoptagelse. Foto: Jan Unger
 

Advokaten Ann-Beth Kirkegaard forstår godt Bodils vrede, men siger, at hun forventer, at forsikringsselskabet ændrer holdning til udbetalingen efter yderligere oplysning og forhandling af sagen.

Striden står om to begreber: ’aflyst’ eller ’udskudt’. Bodil Jørgensen skulle have været på turné med sit succes-show fra Café Liva om Lulu Ziegler. 40-45 shows rundt om i landet var totalt udsolgte, da den 53-årige skuespiller blev mast af en traktorskovl på Mandø.

Mister halv million
Før skat ville jobbet have indbragt omkring en halv million kroner, og de penge kan vel nok mærkes i en husholdning. Dem kan man leve længe for.

Men Tryg opfatter forestillingen som ’udskudt’, og så har Bodil Jørgensen ikke tabt penge. Dem kan hun jo bare tjene til næste år.

At en freelancer som Bodil Jørgensen oven på en fuld udsolgt turné kunne have lavet en reprise-tur til næste år og derved tjent yderligere penge, falder åbenbart ikke Tryg ind.

I øvrigt mener forsikringsselskabet også, at Bodil Jørgensen skal dokumentere, hvorvidt hun går glip af andre engagementer på grund af ulykken.

– Vi må nu prøve at få den til at acceptere, at showet er ’aflyst’ –og ikke ’udskudt’. Og hvis det opføres til næste år, er der tale om det reprise-show, som enhver skuespiller ville følge op med, siger Ann-Beth Kirkegaard.

Bodil Jørgensen har fået nogle seriøse ar over hele kroppen. Det er ar, som ikke kan undgå at påvirke hendes arbejde. Her er det et kravebens-ar. (Foto: Jan Unger) Kendte Så smadret var Bodils krop: Brækkede ribben, knust kraveben, blødninger i lever og nyre, ødelagt bækken...