Ole Henriksen: - Jeg ville tage mit eget liv

Heldigvis svigtede modet den nu 63-årige livsglade cremekonge

Ole Henriksen overvejede som ung at drukne sig. (Foto: Jonas Olufson)
Ole Henriksen overvejede som ung at drukne sig. (Foto: Jonas Olufson)

Hans smil med de kridhvide tænder står knivskarpt. Faktisk sidder det som malet på, for Ole Henriksen er noget nær altid glad.

At det ikke altid har været sådan, har den 63-årige dansker, der er bosat på livets solside i Hollywood, fortalt om flere gange. Men at han har været så langt ude, at han som ganske ung overvejede at tage sit liv, er ikke noget, han har sagt højt før.

Ole henriksen som vi kender ham - med et stort smil på. (Foto: Ekstra Bladet) Danske kendte - 26. aug. 2008 - kl. 12:05 Glad, gladere, Ole Henriksen

- Det var ikke planlagt, at det var noget jeg ville fortælle, indrømmer Ole Henriksen overfor Ekstra Bladet.

Han var kun omkring 13 år, da de mørke tanke fyldte op i Nibe-drengens sind.

- I min ungdom levede jeg et meget ensomt liv. Jeg følte ligesom ikke, at jeg hørte til i Jylland. Jeg blev mobbet meget, fordi jeg havde andre interesse end det, man syntes var det normale. Når jeg blev fortvivlet, gik jeg en tur langs havnen. Og især når bølgerne var høje, kunne jeg godt komme i det her Herman Bang-humør, siger Ole Henriksen, hvis tanker kredse om at drukne sig i havnen.

- Var det bare en enkelt gang, at du havde selvmordstanker?

- Nej, det var flere gange. Det er godt nok uhyggeligt at tænke på. Men jeg var virkelig fortvivlet i nogle perioder. Og jeg talte ikke med nogen om det, for jeg ville ikke være til byrde. Det gjorde man ikke i Jylland, siger han mens hans sædvanlige smil pludselig er helt forsvundet.

- Godt, at jeg ikke havde modet. Mange af de mennesker, der begår selvmord ønsker det i virkeligheden nok anderledes, siger han.

- Hvordan fik du vendt de mørke tanker?

- Jeg lavede allerede som barn og helt unge planer. Langtidsplaner. Og jeg vidste, at jeg ville til København. Og her var der plads til mig. Der var teater, musik og kunst. Det var her, jeg fandt mig selv – også seksuelt. Så begyndt jeg at blomstre – og det har jeg så gjort siden, siger han, og smilet finder tilbage.

Ole Henriksen har et misundelsesværdigt lyst sind. (Foto: Jonas Olufson)
Ole Henriksen har et misundelsesværdigt lyst sind. (Foto: Jonas Olufson)
 

At Ole Henriksens inderste dystre tanker kommer frem– selvom det ikke var planen - skyldes et nyt tv-eksperiment, herlige Henriksen er med i på TV 2 i næste uge.

Det er den noget mere tungsindige tv-journalist Ole Juncker, der tidligere har lavet adskillige programmer om cremekongen i Los Angeles, der har sat sig for en gang for alle at finde hemmeligheden bag den glæde, som Ole Henriksen altid udstråler. En glæde som Juncker er svært misundelig på.

Sammen gennemgår de to Ole’er alt fra urinprøver, scanningen af hjernen og hypnose for at se, om der rent videnskabeligt er forskel på et lyst og et mørkt sind. Og det er under hypnosen, at Oles hemmelighed kommer frem.

Se også: Cremekongen ambassadør for fødeby

Det er på tirsdag, at du på TV 2 kan gå på videnskabelig opdagelse i pessimistiske-Ole og optimist-Oles hjerner.

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen