Dansk skuespiller: Jeg er stoppet med at drikke

Jan Linnebjerg er ikke flov over at indrømme, at han  er alkoholiker

Jan Linnebjerg (til højre) havde sin søn Magnus med til tirsdagens gallapremiere. Foto: Mogens Flindt
Jan Linnebjerg (til højre) havde sin søn Magnus med til tirsdagens gallapremiere. Foto: Mogens Flindt

I juli måned fortalte skuespiller Jan Linnebjerg - der blandt andet er kendt for sin rolle som Pyrus i flere julekalendere på TV 2 - at han er alkoholiker og er blevet taget for spirituskørsel.

Den overraskende besked meldte han ud på Facebook for at komme et ugeblad i forkøbet. I opslaget skrev han blandt andet, at han hverken er flov eller skammer sig over sit problem.

- Jeg er ikke flov eller skammer mig ved at indrømme, at jeg er alkoholiker. Det er desværre en sygdom, der kommer snigende og er uhelbredelig, skrev han og tilføjede, at han vil betegne sig selv som det man i gamle dage kaldte 'en kvartalsdranker'.

 

Da han onsdag aften mødte op på den røde løber i forbindelse med gallapremieren på dette års Wallmans-show i Cirkusbygningen i København, var han da heller ikke hverken flov, skamfuld eller uvillig i forhold til at uddybe sagen.

- Det var aldrig meningen, at det skulle være en sensation, men jeg blev trængt op i et hjørne. Jeg er ikke på afvænning. Jeg er bare stoppet med at drikke, og det går fint, sagde han og tilføjede, at han aldrig har haft behov for at stå frem og fortælle offentligt om sine egne udfordringer for at hjælpe andre i samme situation.

- Jeg har ikke en trang til, at nu skal jeg ud og redde verden mod alkohol. Faktisk blev jeg lidt træt af det. Det er som om, alle på et tidspunkt skal stå fem og erkende, at de har et problem, og jeg gider fandme ikke være én i rækken. Men altså 850.000 mennesker i Danmark drikker for meget. Vinhylderne i forretningerne står jo lige, hvor man går ud ved siden af slikhylderne, siger Jan Linnebjerg.

Få et gensyn med Chili Klaus og en presset Chili Pyrus i deres legendariske adventskalender.