Aura risikerer bøde på 9,8 millioner kroner

Sangerinden opgiver at kæmpe mod Janus Friis i USA

Forstå den omfattende kontrovers mellem Aura og Janus på under ét minut med dette indslag fra oktober 2015

Sangerinden Aura Dione har nu endegyldigt opgivet at kæmpe videre mod ekskæresten Janus Friis i de amerikanske retssale.

Her er hun blevet stævnet i to sager, og i den ene, hvor det er hendes eget firma, der har stævnet hende, efter at Janus Friis’ hold overtog kontrollen, må hun smide håndklædet i ringen.

- Hun har ikke råd til at fortsætte krigen, som også i denne sag bliver mere og mere truende og aggressiv, siger Auras nuværende advokat, Bjarke Vejby, til Ekstra Bladet.

Selv om hun fik smidt sin tidligere advokat, Claes Hahn Balle, ud af det amerikanske firma, som hun selv ejer, er der indsat en ny stråmand, som fortsætter med at gøre livet surt for hende.

Janus kan ikke lide den her slags billeder. På dansk jord beder han fotografer om at stoppe med at passe deres arbejde. (Arkivfoto: Douglas C. Pizac). Danske kendte - 16. apr. 2016 - kl. 10:01 Janus Friis: Stop med at tage billeder af mig

Og de store udgifter til juridisk hjælp har drænet Auras kasse.

- Aura kan ikke mere hamle op med Janus Friis på grund af hans enorme formue, siger sangerindens advokat.

Dukker hun ikke op til retsmøderne, kan Janus Friis’ advokater få en udeblivelsesdom. Og det vil kun grave et endnu dybere hul i Auras pengekasse.

Retssagerne har kostet Aura Dione kassen. (Arkivfoto: Picture Alliance/Geisler-Fotop). Kendte Vild krig mellem ekskæresterne: Så mange penge koster det Aura

- Konsekvensen bliver, at Janus Friis’ advokater i den sag nu vil gå efter struben på hende ved at prøve at få en udeblivelsesdom, gennemføre økonomiske sanktioner, søge at hindre hende i at optræde eller erhverve indkomst i USA eller andre steder på kloden hvor en amerikansk udeblivelsesdom kan håndhæves, siger Bjarke Vejby.

Bøder for at udeblive til retsmøder kan nemt løbe op i en bøde på halvanden million dollars, hvilket svarer til 9.873.150 kroner.

Breve fra Skype-milliardærens amerikanske advokater tyder på, at Janus Friis’ strategi netop er at udmatte hende økonomisk.

Ole Henriksen er uforvarende blevet en del af striden mellem Janus Friis og Aura Dione. (Arkivfoto: Jakob Jørgensen). Kendte Giv mig dine bånd: Cremekongen trukket ind krigen mellem Janus Friis og Aura

’Det vil ikke være slut før om meget lang tid’, skriver en af de mange advokater således. Janus Friis ønsker ikke at kommentere sagen.

- Der er ingen kommentarer, da det fortsat er vores holdning, at denne sag ikke skal føres i medierne, siger hans pr-agent, Pernille Garde Abildgaard, til Ekstra Bladet.