Autograf-Flemmings fantastiske liv: Genkendt af Clinton

Flemming Christiansen var ikke selv i scenelyset, men et hav af kendte mennesker kendte ham

Flemming Christiansen samlede på autografer i 40 år. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Flemming Christiansen samlede på autografer i 40 år. Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Det tog hårdt på autograf-Flemmings 82-årige mor, da han døde mandag.

Det fortæller hans storebror, Tommy Christiansen.

- Hun har passet ham i døgndrift det sidste halve år. Han har boet hos hende, og hun har passet ham helt til det sidste. Det havde hun lovet ham, fortæller den 64-årige bror.

Se også: Stjerner i sorg: Autograf-Flemming er død

Flemming Christiansen, der døde som 56-årig, kæmpede mod kræft de sidste to år af sit liv. Det startede som tarmkræft, der senere spredte sig, og til sidst kunne lægerne ikke længere hjælpe ham.

Liv blandt kendte
Men kræftens stoppede ham aldrig i at troppe op på de røde løbere for at jage autografer.

- Det var hans liv. Han kendte simpelthen så mange, så du tror, det er løgn.

- Han valgte en helt anden retning, end det vi i Danmark ville mene var normalt. Vi syntes også, han var meget speciel. Men han valgte selv, hvad han ville gøre her i livet. Han var sin egen.

Det sker der med samlingen

Autograf-Flemming efterlader sig ingen børn. Til gengæld efterlader han en kæmpe samling af autografer og billeder.

Alverdens kendte har givet ham en tusch-streg med på vejen, og han er en af de få danskere, der har fået Michael Jacksons autograf, fortæller Flemming Christiansens bror, Tommy Christiansen.

- Det er min mor, der arver det hele. Hun er ene arving. I første omgang skal det bare lige samles sammen, siger den 64-årige storebror.

Hvor stor samlingen egentlig er, har broderen ikke overblik over endnu.

- Men den er stor, siger han.

- Hvorfor var autograferne så vigtige for ham?

- Jeg ved det faktisk ikke. Jeg drillede ham jo mange gange, for han blev jo ikke millionær af det. Men det var han ligeglad med.

Foto: Christian Ørtoft INTL. MusikNYT - 30. mar. 2018 - kl. 20:58 'X Factor'-stjerner svigter fan: - De kan rende mig i røven

Autograf-Flemming var altid fyldt med gode historier fra sine møder med stjernerne. Det vildeste, som Tommy Christiansen kan huske, var da Bill Clinton var i København for anden gang.

- Clinton ville ikke skrive autografer. Men han kiggede udover folk og sagde ’Hello, I know you. You are Flemming’. Så fik han lov til at komme ind, tale med ham og få et billede. Han kunne huske Flemmings navn! Det var dog mærkeligt. Han satte virkelig sit præg.

Skærm

Mest læste i flash!