Baard Owes familie: Kede af det og chokerede

Skuespillerens enke og børn skriver, at de er kede af det og chokerede over hans pludselige død

Baard Owe, da han fyldte 70. Han har været på rollelisten i et hav af film i sin mere end 50 år lange karriere. Foto: Thomas Borberg
Baard Owe, da han fyldte 70. Han har været på rollelisten i et hav af film i sin mere end 50 år lange karriere. Foto: Thomas Borberg

Mandag kom det frem, at den 81-årige Baard Owe er død.

Se også: Dansk skuespiller er død - 81 år

I den anledning har hans familie formuleret en dybfølt meddelelse, hvor de fortæller, at skuespilleren døde lørdag i sin egen seng i sit hus på Frederiksberg.

Baard Owe led af lungekræft og havde netop afsluttet strålebehandling og kemoterapi.

Behandlingen endte ifølge familien vel, og den mangeårige skuespiller var på arbejde som skuespiller dagen inden sin død, der kom som et chok.

’Vi er selvfølgelig frygtelig kede af det og chokerede over, at det skete så pludseligt, men taknemmelige for, at han sov ind i sin egen seng i vores hjem og barndomshjem gennem 50 år’, skriver familien i udtalelsen.

Vokset samme
Baard Owes enke, skuespillerinden Marie-Louise Coninck, skriver, at hun endnu ikke kan begribe, at hendes mand gennem gennem 60 år pludseligt er væk.

’Jeg kan slet ikke fatte, at han ikke er der mere’, indleder hun sit personlige afsnit i udtalelsen.

’Det er kun tre måneder, siden vi havde huset fyldt med gæster til vores diamantbryllup. Ord kan ikke beskrive, hvad det betyder at have levet et helt liv sammen. Og pludselig er alting forandret’, fortsætter hun.

Se også: Baard Owe er kæmpestjerne i Cannes

’Når man har været gift så længe, som vi har, så er man vokset sammen, så hedder det ikke længere dig og mig -  dit og mit - det hedder vores. Når man møder hinanden som purunge, bliver man både unge- , modne- og voksne  sammen - det er svært at forstå, at der ikke mere er et sammen’, tilføjer hun.

Et sjældent menneske
Baard Owe og Marie Louise Coninck har fire børn sammen. Tre af dem – David Owe, Anja Owe og Rebekka Owe – er skuespillere, mens Benjamin Owe er ingeniør.

De har også skrevet et afsnit til deres elskede far.

’Far var et sjældent menneske, som det har været et stort privilegium at kende, elske, lære af og vokse op hos. Han var meget nysgerrig på livet, menneskene og kunsten og havde altid gang i et eller andet’, skriver de fire børn.

Se også: David Owe har arvet sit kvindetække

’Midt i sorgen er det en stor gave for os at vide, at far fik lov at arbejde med det, han brændte for, helt til den sidste time. Far elskede skuespilkunsten og sine kolleger, og han var netop kommet hjem efter en travl dag den nat, han døde. Vi kommer til at savne ham. Han har altid været der. Er der en ting, der har været urokkelig, så er det vores fars kærlighed’, slutter de.

Mangeårig karriere
Baard Owe har været på rollelisten i et hav af film i sin mere end 50 år lange karriere foran kameraerne.

Begyndende med 'Jetpiloter' fra 1961, hvor han spillede side om side med blandt andet Poul Reichhardt, og frem til sin medvirken i den danske danske spillefilm 'C4', der har premiere i 2018.

En af hans sidste roller var i Sohail A. Hassans ungdomsgyser-komedie ’Lad De Døde Hvile’, og på torsdag er der premere på science-fiction-filmen 'Qeda', hvor han spiller 'fuglemanden'.

På serie-siden har han bestemt også sat sit præg. Særligt i Lars von Triers 'Riget', hvor han spillede overlægen Bondo. Senere medvirkede 'Hotellet' fra 2002, hvor han havde rollen som den uhyggelige altmuligmand.

Baard Owe er desuden manden bag meditationsformen Todo, der blander yoga og kong fu. Todo er et redskab til skuespillere, så de bedre kan håndtere deres tilværelse som offentlige personer.

1 af 6 Baard Owe står bag meditationsformen Todo, der blander yoga og kong fu. Foto: Peter Hove Olesen
2 af 6 Baard Owe har været skuespiller i et halvt århundrede. Foto: Peter Hove Olesen
3 af 6 Baard Owe og Marie-Louise Coninck til premiere på teaterstykket 'Hvem er bange for Virginia Woolf' på Gasværket i København. Foto: Jesper Stormly Hansen
4 af 6 Baard Owe og søn David Owe til filmfestival i Cannes. Foto: Thomas Lekfeldt
5 af 6 Baard Owe på forsiden af tidsskriftet Variety i forbindelse med, at han havde hovedrollen i den norske film 'O'Horten'. Foto: Thomas Lekfeldt
6 af 6 Baard Owe, da han fyldte 70. Han har været på rollelisten i et hav af film i sin mere end 50 år lange karriere. Foto: Thomas Borberg
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen