Bagedyst-Tobias overrasker: Uddanner sig til hypnotisør

Tobias Hamann, der vandt 'Den store bagedyst' i 2014, har taget en ny uddannelse og kan nu kalde sig for Master hypnotisør

Tobias Hamann vandt 'Den store bagedyst' i 2014. Foto: Kirsten Ellebæk/DR
Tobias Hamann vandt 'Den store bagedyst' i 2014. Foto: Kirsten Ellebæk/DR

Autodidakt konditor. Mesterbager. Eventyrer. Tv-vært. Og nu også - Master hypnotisør.

Tobias Hamann, der blev landskendt, da han vandt 'Den store bagedyst' i 2014, er lidt af en multikunstner, og nu er den 28-årige jyde altså blevet uddannet hypnotisør.

Det skriver han på sin Instagram-profil. Her beskriver han, hvordan han tidligere har haft svært ved at vælge, hvilken vej han skulle gå i livet.

- Gud, hvor har jeg brugt mange skattekroner og meget dyrebar tid på at komme foran i køen for efterfølgende at finde ud af, at studiet og jeg ikke passede sammen.

Se også: 'Bagedyst'-Tobias er blevet single

Tobias har tidligere studeret Østeuropastudier på Aarhus universitet, men fik aldrig færdiggjort sin uddannelse.

Siden sejren i Bagedysten har han lavet flere tv-programmer for DR med fokus på mad og mennesker blandt andet 'Tobias på kageeventyr'.

Tobias rejste Europa rundt i programmet 'Tobias på kageeventyr'. Foto: Mads Rosenkilde Svaneborg/DR
Tobias rejste Europa rundt i programmet 'Tobias på kageeventyr'. Foto: Mads Rosenkilde Svaneborg/DR
 

I går afslørede han så, at - inspireret af sin morfor, hypnotisøren Ali Hamann, er blevet uddannet Master hypnotisør i USA.

- For to år siden døde min morfar, han var uddannet bager og blev senere en af Danmarks mest anerkendte hypnotisører (på trods af et meget sort kapitel i 80'erne), og i dag fik jeg så mit første eksamensbevis siden gym: Master hypnotisør!, skriver han.

Se også: Sidste års bagedyst-vinder: - Det er som om, at alt og alle er imod en

Tobias' morfar var den kendte tv-hypnotisør Ali Hamann, der i begyndelsen af 1980'erne fik danskerne til at kvitte cigaretterne efter at være blevet hypnotiseret af fjernsynsskærmen.

Men karrieren fik et brat stop i forbindelse med det sorte kapitel, som hans barnebarn omtaler. Han blev nemlig idømt to et halvt års ubetinget fængsel for blufærdighedskrænkelse og voldtægt af en kvindelig kunde, der var under hypnose. Ali, der var døbt Svend, nægtede sig skyldig. Han genoptog sin hypnosevirksomhed - nu med et kamera installeret i behandlingslokalet.

Tobias Hamann var ikke født, da skandalen rullede og har tidligere fortalt til BT, at han ikke havde et nært forhold til sin morfar.

- Jeg havde ikke et særligt tæt forhold til ham. Han var lidt en sær mand, så jeg tror ikke, han havde et normalt forhold til ret mange. Han var ikke så god til børn, og børnebørn og småbørn sagde ham ikke noget, så jeg følte ikke rigtig, han ville tale med mig, fortalte han i 2014. 

Her forklarede han også, at morfaren aldrig havde lært ham hypnosens kunst.

- Han ville ikke lære mig hypnose. Jeg har alle hans bøger, og hypnose er da fascinerende, men ellers interesserer det mig ikke så meget, sagde Tobias dengang.

Se også: 'Bagedyst'-vinder: Jeg er mere autentisk end madlavningskurser

Udover sine bagefærdigheder har Tobias også helt styr på, hvornår chokoladen får det berømte knæk. I marts var han den første amatør nogensinde, der blev Danmarksmester i chokoladeskulpturer. Han stillede op sammen med konditoren Palle Sørensen.

Skærm

Mest læste i flash!
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere