Bestikkelsessag mod Rees venner ankes

For knapt to uger siden blev to betjente frifundet for at have modtaget have modtaget bestikkelse af rigmanden. Nu ankes sagen

Sagen om de to politibetjente fra Nordsjællands Politi, der er tiltalt for at have modtaget bestikkelse af Karsten Ree i form af en rejse til Afrika, er ikke slut.

Karsten Ree her ikke sigtet for noget i sagen. Foto: Mogens Flindt Danske kendte - 1. sep. 2017 - kl. 14:04 Dommen er faldet i Rees bestikkelsessag

Forrige fredag blev de to betjente ellers frifundet i sagen i byretten i Helsingør, men anklagemyndigheden har nu valgt at anke sagen. Det fortæller vicestatsadvokat Gyrithe Ulrich til Ekstra Bladet.

- Det gør vi på baggrund af, at der i byretten ikke var tale om en enstemmig dom, og så fordi det er en principiel sag, som vi gerne vil have landsretten til at vurdere, siger Gyrithe Ulrich.

I landsretten vil anklagemyndigheden som i byretten kræve, at de to betjente idømmes en fængselsstraf på ikke under 60 dage.

At sagen får endnu en tur i retten kalder Karsten Ree for 'helt skørt'.

- Jeg synes, at det er helt vanvittigt misbrug af tid og ressourcer at tage sagen til landsretten. Det er et gøre nar af systemet og af skatteydernes penge at bruge ressourcer på det. Jeg mener, vi bor i et land uden politi på gaderne og uden hænder nok til at tage sig af folk....det er helt skørt.

Karsten Ree har ikke selv været tiltalt i sagen. Foto: Mogens Flindt Danske kendte - 1. sep. 2017 - kl. 15:49 Lettet Karsten Ree: Det har været ubehageligt

De to tiltalte betjente har tidligere efterforsket en sag om menneskehandel mod Karsten Ree. Den sigtelse frafaldt i december 2014. Siden blev rigmanden og politifolkene venner, og Ree inviterede dem på kaffe for at takke for en god behandling. Det var her rejsen til Afrika kom på tale.

At de to betjente har været på rigmandens farm, Karen Blixen Camp, i Kenya uden at betale fuld pris, er der ingen tvivl om. Spørgsmålet er, om det er en gave fra 72-årige Karsten Ree, eller om der er tale om bestikkelse.

Ifølge anklagemyndigheden har betjentene modtaget bestikkelse af Karsten Ree for omkring 26.000 kroner, mens rigmanden mener, at hans reelle udgift til deres ophold i campen har været i nærheden af 500 kroner.

Da dommen blev læst op i byretten, kunne dommer Niels Østergaard fortæller, at de to domsmænd og dommeren var ikke enige. Frifindelsen skete så at sige med dommerstemmerne to mod en.

Janni og Karsten Ree foran retten i Helsingør. Foto: Mogens Flindt Danske kendte - 1. sep. 2017 - kl. 10:00 Karsten Ree i retten: - Jeg fortryder ingenting

To mente, at de to betjente skulle frifindes, mens en mente, at der skulle falde en straf på ti dages ubetinget fængsel.

Der er endnu ikke fastsat en dato for, hvornår landsretten skal behandle sagen.

Sagen kort

 - I efteråret 2014 efterforsker de to betjente fra Nordsjællands Politi en sag mod Karsten Ree om menneskehandel.

- I december 2014 frafalder sigtelsen mod Karsten Ree.

- I marts 2015 Karsten Rees nabo er udsat for et voldsomt hjemmerøveri. Rigmanden finder spor i sneen og kontakter de to betjente, der tidligere har efterforsket ham for at se på sporerne og i øvrigt tale om sikkerheden i sit hjem.

- Der opstår god kemi mellem parterne ved besøget i Karsten Rees hjem. Betjentene og Ree taler om drømme og rejser, og det er her rejsen til Karsten Rees farm i Kenya, Karen Blixen Camp, kommer på tale.

- Betjentene og Karsten Ree taler ikke om pris eller rabatter for rejsen.

- Fra 22. november til 6. december er de to betjente i Afrika – henholdsvis på Karen Blixen Camp og på Bluebay Beach Resort i Tanzania.

- De to betjente betalte selv flybilletter og transport i Afrika.

- Anklageren mener, at rejsen har en værdi til over 26.000 kroner – Karsten Ree mener, at hans gestus til sine venner reelt har kostet ham omkring 500 kroner. De boede vederlagsfrit i farmens telte og kom med på allerede arrangerede ture.

- Anklageren krævede en ubetinget fængselsstraf til de to betjente på mindst 60 dage.

- De to politimænd fra Nordsjællands Politi har gennem hele sagen nægtet sig skyldige, og derfor krævede deres advokater frifindelse.

Mest læste
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen