'Blærerøven' på dybt vand: Så vigtig er cykelhjelmen

Cykelhjelmen gør en stor forskel, fastslår Børneulykkesfonden, som kalder Mads 'Blærerøven' Christensens udmelding for 'ærgerlig'

Mads 'Blærerøven' Christensens børn skal ikke køre med cykelhjelm. - Man ligner en idiot. Foto: All over Press
Mads 'Blærerøven' Christensens børn skal ikke køre med cykelhjelm. - Man ligner en idiot. Foto: All over Press

Mads Christensen er ikke en populær mand blandt mange forældre i Danmark, der hver dag kæmper for at få deres unger til at tage cykelhjelm på, inden de sætter sig op på den tohjulede.

Mads ’Blærerøven’ Christensen, sagde i søndagens udgave af ’Go’ Morgen Danmark’, at større børn ikke skal køre med hjelm.

- Jeg har sagt til mine børn, at når man er otte år, så er det slut med cykelhjelm. Man ligner en idiot, sagde han.

Siden har debatten raset.

Generalsekretær for Børneulykkesfonden, Henriette Madsen, understreger vigtigheden af, at børn bruger cykelhjelm.

- Cykelhjelmen gør en stor forskel for alvoren af skaden, hvis der sker en ulykke, og det kan derfor ikke understreges nok, hvor vigtigt det er at huske hjelmen – også selvom man ikke synes, at den er smart, siger hun til Ekstra Bladet.

Undersøgelse bakker op
I 2015 viste en undersøgelse af Ugeskrift for Læger, at risikoen for moderat og svær hjerneskade reduceres med 63-68 procent ved brug af cykelhjelm.

Derfor kalder Henriette Madsen 'Blærerøvens' udmelding for ærgerlig.

- Vi synes da, at det er en lidt ærgerlig udmelding fra Mads Christensen og en uhensigtsmæssig måde at lære børnene selvstændighed. Vi mener bestemt ikke, at det er at pakke børn ind i vat, når man som forælder insisterer på, at børnene bruger cykelhjelm.

Mads Christensen sagde i 'Go' Morgen Danmark', at børn ikke må særlig meget for deres forældre, som passer alt for meget på dem, og det ødelægger ifølge 'Blærerøven' børnenes lyst til at tage risici senere i livet.

Børneulykkesfonden ser det dog lige omvendt.

- Når forældre og børn husker det rigtige sikkerhedsudstyr og kender til, hvordan man skal opføre sig i trafikken, giver det netop børnene gode rammer at udvikle og udfordre sig selv i, siger Henriette Madsen til Ekstra Bladet.

 

 

228 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere