Blærerøven ræser videre - og raser mod politiet

Den moderigtige entertainer anker frakendelsen af kørekortet og slipper indtil videre for at skulle hyre privatchauffør

Mads Christensen havde udsigt til at skulle klare sig igennem vinteren uden sin blærede Porsche. Nu er han blevet reddet på målstregen. (Foto: All Over)
Mads Christensen havde udsigt til at skulle klare sig igennem vinteren uden sin blærede Porsche. Nu er han blevet reddet på målstregen. (Foto: All Over)

Se også: Blærerøven truet med røvfuld

 

Kan man være en rigtig blærerøv uden at kunne sætte sig bag rattet i sin egen Porsche?

Det spørgsmål håber Mads Christensen – bedre kendt som ’Den store blærerøv’ – aldrig nogensinde at skulle være nødsaget til at skulle finde svar på.

For en uge siden tydede alt ellers på, at den bilglade foredragsholder skulle til at indstille sig på et halvt år med jernhest og DSB, men netop da det så allersortest ud, fik han en henvendelse fra en advokat, der mener at Mads har en rigtig god mulighed for at vinde en ankesag.

Sagen udspringer af en episode, hvor Mads Christensen er registreret for at køre 112 km/t sted, hvor der på grund af vejarbejde er en fartbegrænsning på 80 km/t. Den forseelse takseres til en betinget frakendelse af kørekortet plus en bøde på 4.000 kroner.

Vil ikke straffes dobbelt
Det store problem opstår imidlertid, fordi et ældre klip skærper straffen, så konsekvensen pludselig er et halvt år uden kørekort og udsigt til en ny køreprøve til foråret.

– Det gamle klip, der udløser frakendelsen er jo knap syv år gammelt, men på grund af politiet håbløst langsomme arbejde er det blevet så sent registreret, at det pludselig tæller med i den her forbindelse, men jeg finder mig ikke i at skulle have den dobbelte straf, fordi politiet har siddet på hænderne i årevis. Det er ikke rimeligt, siger Mads Christensen, der fryder sig højlydt over udsigten til nu at kunne nyde godt af den lange behandlingstid i det retslige system.

Så længe hans ankesag ikke er færdigbehandlet, skal han nemlig hverken bekymre sig om Rejsekort eller hyre privatchauffør – en nødplan han ellers seriøst havde overvejet.

– Jeg har ingen idé om, hvornår sagen igen skal behandles, men med det tempo man opererer med i det her latterlige system, så kan der jo gå flere år, hvor jeg så kan fortsætte med at køre bil. Jeg lever på landevejen og kører 80.000 kilometer om året, så det er også nærmest umuligt for mig at forestille mig, hvordan jeg skulle kunne arbejde uden kørekort.

Flæber ikke
Den 50-årige entertainer og forfatter understreger, at han er enig i, at man skal overholde landets love, og at det ikke er den nylige fartbøde, han klynker over.

– Reglerne skal jo følges. Men at jeg så havde en sag, der var næsten syv år gammel og fungerer som en skærpende omstændighed, det er jeg heldigvis ikke den eneste, der synes er helt absurd. Jeg er en voksen mand og står til ansvar for mine handlinger. Det ville være helt latterligt, hvis jeg skulle flæbe over en bøde, men jeg vil ikke have dobbelt op på straffen, siger Mads Christensen, der ser frem til den kommende sag med sindsro:

– Min advokat har allerede fundet adskillige eksempler på sager, hvor det er blevet klart, at politiets smøleri ikke skal ligge borgerne til last, så jeg regner bestemt med, at det ender godt – og det er i hvert fald en vidunderlig følelse at stritte imod. Jeg havde det sgu’ meget svært ved bare at vende røven til og acceptere det her.

Se også: Derfor stemmer Blærerøven på...