Caroline Flemings far er død: Efterlader slot som økonomisk ruin

Valdemars Slot har blodrøde tal, og det har påvirket familien

Økonomien har påvirket familien meget, fortæller Caroline Fleming. Foto: Bo Nymann
Økonomien har påvirket familien meget, fortæller Caroline Fleming. Foto: Bo Nymann

Caroline Fleming mistede fredag sin far, lensbaron Niels Iuel-Brockdorff, der døde af kræft.

Se også: Caroline Flemings far er død

Tv-baronessen kæmper ikke bare med sorgen over tabet. Hun kæmper også for, at hendes barndomshjem, Valdemars Slot, kan overleve de økonomiske vanskeligheder, som slottet har været i de seneste år.

Valdemars Slot har siden 1687 og gennem 11 generationer tilhørt Caroline Flemings familie – de seneste af dem med blodrøde tal.

Niels Iuel-Brockdorff arvede Valdemars Slot i 1971. Foto: Carsten Andreasen
Niels Iuel-Brockdorff arvede Valdemars Slot i 1971. Foto: Carsten Andreasen

Ifølge Ekstra Bladets seneste gennemgang af slottets regnskab, så lød årsresultatet på et minus på 4,5 millioner kroner. Kigger man et par år tilbage, er billedet det samme. De seneste tre år lyder minusset på 12,8 millioner kroner.

Se også: Kendte godsejere i problemer: Millionerne fosser ud

Seneste regnskab fra Valdemars Slots Gods A/S viser, at den samlede gæld er på 88,1 millioner kroner, og egenkapitalen er på minus 5,5 millioner.

I otte år frem til 2011 ejede Caroline Fleming 80 procent af slottet, og hun har aldrig lagt skjul på, at det var hårdt og krævede stor kreativitet at få slottet til at løbe rundt.

Barnebarn arver
I 2011 solgte Caroline Fleming Valdemars Slot tilbage til sin far for lidt over 56 millioner kroner. I den forbindelse stiftede Niels Iuel-Brockdorff selskabet Valdemars Slots Gods A/S.

Den gang blev det besluttet, at Fleming ældste søn, Alexander Fleming, der i dag er 12 år, skulle arve Valdemars Slot.

- Slottet skal overdrages til min søn Alexander og sikres i mange generationer frem, sagde hun den gang til Se og Hør.

Både Caroline Fleming og hendes eksmand, Rory Fleming, sidder i bestyrelsen i selskabet Valdemars Slots Gods A/S. Det gjorde Niels Iuel-Brockdorff også frem til sin død.

Den trængte økonomi har påvirket familien meget, fortalte Caroline Fleming tidligere på ugen i tv-programmet 'Ladies of London', der sendes på TV3.

Se også: Caroline Fleming ude i kulden: Fars sygdom splittede familien

Tv-baronessens forhold til sine nærmeste fik et alvorligt knæk, da hun i 2007 meddelte, at hun ville skilles Rory Fleming, som tilhører den fjerde rigeste familie i England.

- Jeg har snart sørget over det i ti år. Tænk at min familie valgte at støtte min eksmand og ikke mig, siger Caroline Fleming i programmet og bryder grædende sammen over, at hun kommer fra en slægt, der vægter penge højere end kærlighed.

- Det er en dyb dyb dyb smerte! Hvorfor støttede de mig ikke, siger Caroline Fleming, der har børnene Alexander William og Josephine Margaretha Victoria med Rory og en søn med fodboldspilleren Nicklas Bendtner.

Niels Iuel-Brockdorff blev 78 år.

Der er over 50 værelser på Valdemars Slot. Foto: All Over Press
Der er over 50 værelser på Valdemars Slot. Foto: All Over Press
 

Mest læste i flash!
Hent flere