Charlotte Fich: Parforholdet er en kamp

Skuespillerinden deler ud af personlige erfaringer i en ny teaterkoncert om kaos og parforhold

Charlotte Fich synes ikke, at det altid har været lige let at holde fast i ægteskabet med husbonden Per Fly. Foto: Klavs Bo Christensen
Charlotte Fich synes ikke, at det altid har været lige let at holde fast i ægteskabet med husbonden Per Fly. Foto: Klavs Bo Christensen

Hun har vundet flere priser for sit skuespil, og hun fik sit folkelige gennembrud i den populære tv-serie 'Rejseholdet', hvor hun spillede den stærke, kvindelige drabschef Ingrid Dahl.

De seneste par år har skuespillerinden Charlotte Fich også givet sig i kast med musikken, og nu er hun klar til dele ud af sig selv og sine personlige erfaringer i en ny teaterkoncert, hun selv har arrangeret.

Lidenskab
- Der er kun bandet og jeg på scenen, og jeg spiller mig selv i stykket. Jeg fortæller historier og har dialoger kørende med mig selv, og alle mine sangtekster tager udgangspunkt i mine oplevelser, hvad jeg ser, og hvad jeg hører, siger Charlotte Fich.

Historierne og sangteksterne handler især om kaos og problemer i parforholdet.

- Der er utroligt mange, der bliver skilt, og det er fatalt for mange. Det er svært, for i det øjeblik man svømmer ind i hinandens øjne i forelskelsens rus, opstår der drømme om, at det skal vare evigt. Det handler om at fastholde lidenskaben, og det er en kamp. Det kender jeg jo selv fra mit eget lange forhold, siger hun.

Har kæmpet
Den 54-årige skuespillerinde har dannet par med filminstruktøren Per Fly i næsten 32 år, og for 15 år siden giftede de sig. Selvom parret har holdt sammen i mange år, så har det bestemt ikke været let.

- Er du sindssyg, der er blevet kæmpet for det. Jeg tror, at det er bedre at sige, hvad der er galt end ikke at snakke om det. Og så er det vigtigt, at man bevarer sin egen integritet, men at man også kan gå på kompromis, hvis der er brug for det, siger hun.

Holde ved lige
Skuespillerinden, der også spiller med i tv-serien 'Rita', er overbevist om, at man selv skal forsøge at holde lidenskaben i live, ellers kan den forsvinde helt af sig selv.

- Jeg tror, at man mister lidenskaben i et forhold, hvis man ikke sørger for også at bevæge sig væk fra hinanden en gang imellem. Man må gerne have et liv hver for sig med sine egne vennegrupper. Hvis han sidder der, når du knipser, så forsvinder spændingen og lidenskaben altså, siger hun.

Charlotte Fich er heller ikke bange for at give sig i kast med nogle personlige emner, som de fleste forsøger at skjule, og hun tager fat i nogle ting, som vi oftest ikke taler så meget om.

- Jeg synes sagtens, at vi kan dele, at det er svært at have et forhold og nogle drømme, som ikke bliver udlevet. Jeg øser ud af min egen sårbarhed, fordi jeg ved, at vi alle sammen har den.

Fyldt med tvivl
- Livet er jo fyldt med tvivl. Vi tvivler på os selv, om vi er gode nok, og hvordan vi skal tackle livet fremover. Bare tankerne kan få tårerne til at trille. Vi vil jo noget ud af vores liv, så hvis vi ikke kan finde ud af at udnytte livet, så bliver det en sorg i sig selv. At vise sin sårbarhed er på en måde forbundet med skam, men der er ingen grund til at skjule den, siger hun.

Teaterkoncerten 'Svæv' har premiere den 20. oktober på Taastrup Teater, og i løbet af 2016 vil hun tage på Danmarks-turné, hvor hun vil spille i forskellige teaterforeninger landet over.