Chefredaktør efter Se og Hør-dom: Jeg ville gøre det igen

Trods en straf på et års betinget fængsel mener tidligere chefredaktør ikke, at han har gjort noget forkert

Kim Henningsen ved ikke, om han vil anke dommen.
Kim Henningsen ved ikke, om han vil anke dommen.

Den tidligere chefredaktør Kim Henningsen har ikke antydningen af dårlig samvittighed over sin rolle i Se og Hør-sagen.

Torsdag blev han straffet med et års betinget fængsel for gennem flere år at have betalt en it-operatør hos IBM/Nets for at fodre ugebladet med oplysninger om kendtes brug af kreditkort.

- For mig ændrer dommen ikke noget, ud over at jeg er ked af at have en plet på min straffeattest. Den giver mig ikke en plet på min samvittighed, siger Kim Henningsen.

Retten i Glostrup finder det bevist, at it-operatøren overtrådte den såkaldte hackerparagraf, da han igen og igen misbrugte kollegers adgangskoder i jagten på oplysninger om de kendtes gøren og laden.

Se også: Anni Fønsby: Qvortrup kan prise sig lykkelig

Under sagen har Kim Henningsen ligesom flere andre tiltalte erkendt samarbejdet med kilden. Men samtidig har de nægtet sig skyldige med henvisning til, at de ikke anede, at deres handlinger var strafbare.

Det budskab gentager den tidligere chefredaktør efter torsdagens dom.

- Jeg er meget ked af, at man mener, at jeg burde have vidst, at en ansat nærmest brød ind i sin egen virksomhed. Jeg kan ikke se, hvordan jeg skulle have vidst det. Men det er den konklusion, retten er nået frem til.

Se også: Bo Hamburger: Retfærdigt med hård straf til klassekammerat

- Hvis vores kilde havde siddet ved nabobordet og haft adgang til oplysningerne uden at skulle foretage alle mulige krumspring, så havde der aldrig været en sag, mener Henningsen.

Af samme grund vil den 61-årige journalist heller ikke fremover ændre sine arbejdsmetoder - ud over måske at betale kilder hvidt i stedet for sort, sådan som man gjorde med tys-tys-kilden.

- Jeg ville nok gøre det hvidt denne gang, men ellers ville jeg gøre det igen. Jeg har efter min bedste overbevisning ikke gjort noget lovstridigt.

- Jeg har benyttet mig af en rigtig god kilde, men det er enhver journalists opgave at have gode kilder, siger Henningsen.

Danske kendte - 24. nov. 2016 - kl. 12:33 Oliver Bjerrehuus efter Se og Hør-dom: What the fuck! Hold da kæft. Åh, nej, nej, nej hvor er det sindssygt...

Den tidligere chefredaktørs fængselsstraf blev gjort betinget med henvisning til hans psykiske problemer. Omvendt blev både Henrik Qvortrup og tys-tys-kilden idømt ubetingede fængselsstraffe.

Henningsen har endnu ikke besluttet, om han vil anke dommen til landsretten.

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere