Chokeret Morten Løkkegaard: - Jeg snakkede med ham i mandags

Ole Stephensens ven Morten Løkkegaard talte med ham så sent som i mandags

Ole Stephensen er afgået ved døden, 63 år gammel.

- Jeg er selvfølgelig dybt chokeret. Det er få dage siden, jeg talte med ham sidst.

Sådan lyder ordene fra Venstres medlem af Europa-Parlamentet, journalist Morten Løkkegaard, efter nyheden om den danske tv-stjerne og politiker, Ole Stephensens tidlige død. 

- Vi sad sammen i kommunalbestyrelsen i Gentofte. Og vi har en tradition for lige at spise lidt sammen efter hvert kommunalbestyrelsesmøde. Jeg snakkede med ham så sent som i mandags. Det er helt uvirkeligt. Jeg har overhovedet ikke hørt om, at han skulle være syg eller noget som helst, så det kommer helt ud af den blå luft for mig, siger Morten Løkkegaard.

- Jeg er selvfølgelig dybt chokeret, siger Ole Stephensens ven, Morten Løkkegaard.
- Jeg er selvfølgelig dybt chokeret, siger Ole Stephensens ven, Morten Løkkegaard.

Ole Stephensen var ud over at være en kendt tv-profil også en dygtig og meget vidende politiker. Han sad i byrådet for De Konservative i Gentofte, og stillede op til Folketinget for De Konservative i Taastru - og Brøndbykredsen.

- Han var i godt humør og ved godt mod, og da jeg snakkede med ham var der slet ikke noget. Vi snakkede om familien og Bruxelles, og ja, konservative. Han kunne godt lide europapolitik. Så det snakkede vi en del om, siger Morten Løkkegaard.

Han fortæller, at Ole Stephensen har interviewet ham nogle gange i nogle europaprogrammer han lavede for DK4 i en årrække.

- I den forbindelse kunne jeg mærke, at han var utroligt vidende om politik, og interesserede sig rigtig meget for det Europa-politiske.

De to kender hinanden fra en børnehavebestyrelse for mange år siden.

- Hans yngste datter og min datter er jævnaldrende og gik i børnehave sammen. Og så ville tilfældet, at vi havnede sammen i bestyrelsen i den børnehave. Han var en festlig fyr og altid i godt humør og godt selskab. Jeg kender ham selvfølgelig tilbage fra tv-dagene. Men der var det mere som kollega, siger Morten Løkkegaard.

Kan du sætte nogle ord på, hvordan han var som person?

- Han var et festligt gemyt. Var altid fuld af lune. Lune er vel det rigtige ord. Han var et lunt menneske og, altid den i selskabet, som var parat med et par sjove bemærkninger og pifte tingene lidt op. Sådan var det også i kommunalbestyrelsen. Jeg synes, han i ordets egentlige forstand var en god fyr og et godt menneske.