Christian Kjærs flytteplaner: Forlader Danmark

Rigmanden vil flytte fra Danmark, inden året er omme

Christian Kjær og familien er på vej væk fra Danmark. Foto: Thomas Sjørup
Christian Kjær og familien er på vej væk fra Danmark. Foto: Thomas Sjørup

Christian Kjær har planer om at forlade Danmark, fortæller han til BT.

- Jeg rejser ud af landet, inden året skifter. Jeg vil rejse til mit barndomshjem, lyder det fra den 76-årige rigmand, der dog ikke ønsker at oplyse, i hvilket land hans barndomshjem befinder sig.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Kjær, der ikke er meget for at fortælle mere om flytningen.

- Det er jo lang tid siden, vi har besluttet det. Det er flere måneder siden, lyder det afvisende fra Kjær.

Christian Kjær og hans kone, Susan Astani, på besøg hos den amerikanske ambassadør i Danmark, Carla Sands. Foto: Henning Hjorth
Christian Kjær og hans kone, Susan Astani, på besøg hos den amerikanske ambassadør i Danmark, Carla Sands. Foto: Henning Hjorth
 

Se også: Kjærs dyre flugt: Kræver 70 millioner

Nedslag på 11 millioner
Christian Kjær har samtidig sat prisen på sin store landejendom i Rudersdal betragteligt ned - nærmere bestemt har han barberet 11 millioner af prisen, så den nu kan erhverves for 59 millioner kroner, fremgår det af mæglerens hjemmeside.

Den pengestærke køber får så til gengæld en bolig i flere planer med 13 værelser fordelt på 650 kvadratmeter, 37 hektar land og en ridebane.

Kjær satte ejendommen til salg i maj - kort efter, at det kom frem, at han havde fået frataget sit ridderkors samt titlerne som kammerherre og hofjægermester.

Det skete i kølvandet på, at han blev kendt skyldig i at have påkørt en såkaldt trafikofficial sidste sommer. Dommen fik ham til at melde ud, at han ønskede at forlade Rudersdal kommune.

Sagen kort: Ramte official

Sagen, der har fået kongehuset til at degradere Christian Kjær efter de mange årtiers venskab, udspillede sig sommeren 2018.

Christian Kjær trillede en lørdag morgen mod bageren i konens blå Tesla for at købe rundstykker og kanelsnegle til sig selv og familien.

På vej mod bageren passerede han skilte, der forbød kørsel i bil ved T-krydset længere fremme, fordi det for området lokale cykelløb blev afholdt denne dag.

Ved krydset nærmede Christian Kjær sig to trafikofficials, der med bemyndigelse fra politiet råbte og brugte fagter for at få ham til at bakke, inden han kørte ind på løbsruten.

I retten fandt man det bevist, at Christian Kjær ved mødet overfusede de to trafikofficials og ramte en af dem med Teslaen med lav fart.

Christian Kjær i marts blev dømt i byretten for i sin bil at have ramt en trafikofficial med lav fart i Hørsholm nær sit hjem.

Retten i Lyngby straffede den nu tidligere kammerherre med en betinget fængselsdom på 30 dage, ligesom retten fratog ham kørekortet i et år og tildelte en bøde på 10.000 kroner.

Christian Kjær erklærede sig uskyldig og anklagede samtidig den ene trafikofficial for at have slået ham, men ankede dog ikke sagen.

Ramt af Parkinson
Det er ikke bare på boligfronten, at Christian Kjær er presset.

I sidste måned kunne Se og Hør afsløre, at han er blevet ramt af Parkinsons sygdom, der er en alvorlig neurologisk lidelse, som blandt andet kan vise sig ved store rystelser i kroppen.

Han skulle dog være i behandling for sygdommen, meddeler hans kone, der er læge.

Christian Kjær er ved godt mod til trods for sygdommen. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix Kendte Christian Kjær ramt af Parkinson: Sådan opdager du sygdommen