Christopher i homo-uvejr

Sangeren lagde sig ud med homoseksuelle efter uheldigt hashtag

Ordet 'bøgse' faldt ikke i god jord alle steder. (Arkivfoto: Philip Davali).
Ordet 'bøgse' faldt ikke i god jord alle steder. (Arkivfoto: Philip Davali).

Christopher er røget ind i turbulens i homomiljøet, efter at han forleden lagde et billede på Instagram, hvor han skrev, at han havde fået tæsk af en af sine venner i squash.

I hashtagget skrev han nemlig ’Det er også en bøgsesport’, hvor bøgse hentyder til bøsse.

Det fik en række kendte bøsser til tasterne.

’Og stave kan drengen heller ikke 'bøgsesport'. Idiot’, skrev Klaus Bondam således.

Under billedet brokkede flere homoseksuelle sig over hans nedladende bemærkning. Johannes Nymark er blandt dem, der ikke er imponeret over Christophers udmelding.

Cecilie er af Euroman kåret som værende blandt de fem smukkeste i landet. (Privatfoto). Danske kendte - 15. aug. 2015 - kl. 14:33 Christophers kæreste blandt de fem smukkeste

- Det er ikke særlig smart overhovedet. Jeg tror ikke, at Christopher som sådan har noget mod homoseksuelle, så han har nok bare ikke lige tænkt over, at hans ord har indflydelse på så mange mennesker og heriblandt mange unge. Det er en vigtig lektie, fordi det har stor betydning for nogen. Man har en ansvar om at tænke sig om, siger Johannes Nymark, der er gift med Silas Holst, til Ekstra Bladet.

Se også: Christopher: Min lykke smitter af på musikken

- Jeg er ikke selv stødt på udtrykket før, men har ofte hørt ordet bøsse brugt som skældsord. Selv nogle af mine venner bruger det, selv om de ikke har noget imod homoseksuelle. Det er en vane, som de ikke mener noget med.

- Går det dig på?

- Ja, jeg kunne sagtens sige pyt, men jeg bliver ramt hver gang. Det er ikke sådan, at jeg græder, men det er unødvendigt at bruge sådanne ord. Det legaliserer, at bøsse er et skældsord.

Se også: Se Christopher som topløs havemand

Der er mange unge, der går rundt og er i processen med at vedkende sig, at de tænder på deres eget køn og når de så støder på sådan nogle kommentarer fra Christopher, bliver det en sværere proces.

Jim Lyngvild tager udtrykket med sindsro.

- Jeg bliver ikke provokeret af, at folk taler nedsættende om min seksualitet. Det gør jeg også selv. Det er en talemåde og ikke nedsættende som hvis man siger ’Fuck, du er en ulækker bøsse’, siger han til Ekstra Bladet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Christopher, der følges af 382.000 på Instagram.