Christophers kæreste deler upopulært billede: Sarah Grünewald advarer mod trist tendens

Når 'Vild med dans'-værten ser turister ride på elefanter, så konfronterer hun dem

'Vild med dans'-værten har dyrevelfærd som en mærkesag. Foto: Miriam Dalsgaard
'Vild med dans'-værten har dyrevelfærd som en mærkesag. Foto: Miriam Dalsgaard

- Drømmer stadig. Godmorgen allesammen.

Sådan skriver Christophers kæreste, modellen Cecilie Haugaard, til et billede, hun i går lagde på Instagram. Her ses hun på ryggen af en elefant, der står med tydelige kæder hængende om halsen.

Og det har fået flere af hendes følgere til at råbe vagt i gevær og forklare, at dyremishandling ikke er i orden.

Se også: Så træt er Sarah: - Jeg har smurt håndcreme på min tandbørste

Én af dem, der er størst modstander af såkaldte turistelefanter er 'Vild med dans'-værten Sarah Grünewald.

Og få timer efter Cecilie Haugaard lagde sit billede på Instagram, lagde Sarah Grünewald et tilsvarende billede op. Her argumenterede hun for, hvorfor man aldrig skal sætte sig op på ryggen af en elefant eller andre dyr, der lider overlast for at underholde turister.

Over for Ekstra Bladet afviser Sarah Grünewald dog, at der er en sammenhæng mellem de to billeder.

- Nej, det er ret tilfældigt. I går så min mand og jeg en ældre dokumentar om en cirkuselefant, som bryder ud, og så sad vi og så billeder igennem, fra da vi selv var på Sri Lanka og oplevede det. Jeg har set Cecilies billede, men det er ikke derfor, jeg lagde det op, siger hun om sit opråb.

Dyremishandlingen af de store dyr smerter 'Vild med dans'-værtens hjerte. Foto: AP
Dyremishandlingen af de store dyr smerter 'Vild med dans'-værtens hjerte. Foto: AP
 

Modstanden mod cirkuselefanter og andre dyr, der bruges som redskaber for menneskers fornøjelse, snakker hun gerne om. For det er noget, der åbenlyst ærgrer hende.

Hun har således flere gange opfordret folk til at stoppe med at ride på elefanter, og da hun var på Sri Lanka tog hun kontakt til turister, der red på de prægtige dyr, og konfronterede dem.

- Jeg synes jo ikke, det er i orden, og det er så åbenlyst, at vi gør noget, der stritter meget imod det her store dyrs natur. Det bliver dyrket med en form for stolthed. Folk er enormt stolte, når de har redet på en elefant og smækker billeder op af det. Jeg kan slet ikke forstå det, siger hun og fortsætter.

- Det er en sindssyg konstellation, fordi det er så åbenlyst forkert. Det er det samme med folk, der får taget billeder med tigre. Vi er oplyste omkring det her, men vi gør det alligevel. Det kan jeg ikke forstå. Når det kommer til dyr, så vækker det bare noget i mig.

Med kæder styres de, så turister kan opleve at ride på deres ryg. Foto: AP
Med kæder styres de, så turister kan opleve at ride på deres ryg. Foto: AP
 

Hun vil i sagens natur gerne have stoppet de her ting, men hun tror ikke, at den rigtige løsning er at anklage folk, der gør det. Derfor var det heller ikke med anklager, at hun selv konfronterede turisterne i Sri Lanka, da hun oplevede dyremishandlingen på nært hold for godt tre år siden.

- Jeg var da nervøs, da jeg gjorde det, men man kommer ikke langt ved at angribe, så går folk bare i forsvarsposition. Jeg forsøgte at tale til deres fornuft på en meget åben måde, og de kunne jo sagtens se min pointe: at det er synd for de her dyr. Folk ved godt, at det er forkert, men vi gør det stadig, sukker hun.

Du kan se Cecilie Haugaards billede her.

Mest læste i flash!
Hent flere