Dan Rachlin støtter 'blærerøven i hjelm-debatten: Drop forargelsen

'Vi er ved at pakke vores børn ind mod den store, stygge verden', mener radioværten

Dan Rachlin - grænsen overskrides. Foto: Peter Gravesen
Dan Rachlin - grænsen overskrides. Foto: Peter Gravesen

Mads Christensen er ikke en populær mand blandt mange forældre i Danmark, der hver dag kæmper for at få deres unger til at tage cykelhjelm på, inden de sætter sig op på den tohjulede.

Mads 'Blærerøv' Christensen, sagde i søndagens udgave af 'Go' Morgen Danmark', at større børn ikke skal køre med hjelm.

- Jeg har sagt til mine børn, at når man er otte år, så er det slut med cykelhjelm. Man ligner en idiot, sagde han kontant.

Siden har debatten raset.

Dan Rachlin, dj og radiovært, far til fire, heraf en søn på næsten 15 og datteren Pippi på 11:

- Der er kæmpe-ballade på min Facebook-side, fordi jeg bakkede Mads op. Det er ham og mig mod hele verden.

- Lad mig sige det på den  måde, at jeg deler hans konklusion, at vi er ved at pakke vores børn ind for at beskytte dem mod den store, stygge verden. Og det handler ikke bare om cykelhjelm-problemstillingen.

- Jeg forstår godt, at børn, der skal ud i den virkeligt tunge trafik, skal have hjelm på, men når det så er sagt, bliver jeg mødt af forargede forældre- og bedsteforældre-blikke, når jeg en sommerdag tager Pippi med ud på en tur i Kokkedal skoven, hvis hun ikke har en cykelhjelm på, men i stedet får luft i sit hår. Der synes jeg bare, vi har overskredet en grænse, hvor jeg mest er på Mads Christensens side.

Børn skal også drikke sig stive
- Pippi har en cykelhjelm, og det er klart, at skal hun ud på veje, hvor der er megen trafik, og hun kan slå hovedet mod en kantsten, så skal hun have den på, men når det handler om forargelsen, dommene, øjnene og blikkene fra udenforstående - så står jeg af.

- Når man har børn, der er blevet store, skal de på et eller andet tidspunkt drikke sig stive og ligge i en busk og kaste op i minus 10 grader. De skal også lave alt det åndssvage, vi selv gjorde, og det kan vi ikke gardere os imod.

- Så du bruger ikke selv cykelhjelm, fornemmer jeg?

- Jeg cykler meget lidt, så ... nej, det gør jeg ikke.

Mest læste i flash!
Hent flere