Dansk film åbner prestigefyldt festival

Den skandinaviske storfilm 'Borg', der er instrueret af Janus Metz, åbner filmfestivalen i Toronto

Den danske instruktør Janus Metz' film 'Borg', der handler om tennisikonet Björn Borg, bliver åbningsfilmen på den prestigefyldte filmfestival i Toronto i Canada. Det oplyser Nordisk Film i en pressemeddelelse.

Filmen har stjerner som Shia LaBeouf og Stellan Skarsgård på rollelisten og er en af de største skandinaviske produktioner i historien.

Se også: Første billede fra 'Borg vs McEnroe'

- At vi får lov til at begynde rejsen ved at åbne i Toronto er fantastisk. Nu er det op til publikum at beslutte, om det lykkedes, skriver filmens producenter, Jon Nohrstedt og Fredrik Wikström Nicastro, i meddelelsen.

Omdrejningspunktet er den svenske tennisstjerne Björn Borgs ikoniske kamp mod amerikaneren John McEnroe i Wimbledon-finalen i 1980.

Janus Metz er ikke uvant med drama og personfortællinger. Han har blandt andet instrueret dokumentaren 'Armadillo' om danske soldater i Afghanistan og tv-dokumentaren 'Fra Thailand til Thy'.

Senest har han instrueret et afsnit af hitserien 'True Detective'.

Collin Farrell i en scene fra True Detectives 2. (Foto: HBO) Anmeldelser - 17. jun. 2015 - kl. 20:10 'True Detective' 2: Læs dommen

Se også: Dansker skal instruere 'True Detective'

- Det er en stor ære og anerkendelse for hele holdet bag filmen at blive valgt som åbningsfilm på filmfestivalen i Toronto.

- Toronto International Film Festival er den vigtigste filmfestival i Nordamerika og en af de største i verden. Det er sensationelt, at en skandinavisk film åbner festivalen og sættes i spidsen for festivalens galla, skriver Janus Metz i pressemeddelelsen.

Instruktøren har vundet både en Bodil-pris i Danmark og hovedprisen ved 'Semaine de la Critique' i Cannes.

'Borg' får premiere 8. september i Sverige og kan fra 14. september ses i Danmark.