Dansk hitsanger: I USA ville vi være gældsat for livet

Niels Brandt er blevet far til sit andet barn. Det var næppe sket i USA, skriver han

Niels Brandt er forsanger i bandet, som i år optrådte på Roskilde Festivals Orange Scene. Foto: Jonas Olufson
Niels Brandt er forsanger i bandet, som i år optrådte på Roskilde Festivals Orange Scene. Foto: Jonas Olufson

Niels Brandt, sanger i hitbandet Minds of 99, er blevet far for anden gang.

Det skriver han på Instagram, hvor han også oplyser, at det var en pige, som kom til verden i går klokken 17.21. Den lille pige har fået navnet Stella Jane Mi-Rae Marinelli Brandt, og det er der en årsag til.

- Det er koreansk tradition, at ens bedsteforældre finder et navn til en. Mi-Rae betyder fremtid på koreansk, skriver han i opslaget herunder, som Ekstra Bladet har fået lov at bringe.

I går kl 17:21 blev jeg far for anden gang!!!!! Hun skal hedde Stella Jane Mi-Rae Marinelli Brandt. Det er koreansk tradition at ens bedsteforældre finder et navn til en. Mi-Rae betyder Fremtid på Koreansk:-) @dazedandrouged var så mega sej, at I ikke fatter det. Hun fik Stella ud på ingen tid. Det var mindblowing! Både Dina og Stella har det godt og som I kan se er Arthur meget glad, og meget stolt over at blive storebror. Jeg vil gerne her sige tak til Rigshospitalet og alle de læger, jordemødre, sygeplejersker m.m. vi har haft med at gøre. I er de mest hjertevarme, komptetente, profesionelle, hårdtarbejdende mennesker der findes. Og særlig tak til Bjarne Stigsby og hans fertillitetsklinik i Høje Tåstrup, som sammen med Riget har hjulpet Stella til verden efter vi fandt ud af Dina havde endometriose. Bjarne skyllede Dinas æggestokke og sagde: “So now you will become pregnant” - og et par uger senere var hun det:-) Dina er jo fra USA og gennem hendes øjne ser jeg hvor specielt vores vælfærd er her i DK. Havde vi skulle igennem det her i USA havde vi enten aldrig haft råd til det eller også villle vi være gældsat for livet. Vi tager det ikke for givet og vi må aldrig gå efter at blive ligesom USA på det punkt! Der er USA IKKE et forbillede! Hvis der er nogen der spørger mig hvem jeg holder med, så er det lægerne, jordemødrene, sygeplejerskerne, skolelærerne osv. De fortjener tillid fordi de er dygtige og hvis de føler de er pressede og deres arbejdspladser er pressede, så er det fordi, de er det. Vi betaler gerne nogle flere procentpoint. Det er priceless og det er en gave, vi giver til hinanden.

Et opslag delt af Niels Brandt (@nlsbrandt) den

Niels Brandt sender samtidig store roser til sin partner Dina.

- Dina var så mega sej, at I ikke fatter det. Hun fik Stella ud på ingen tid. Det var mindblowing! Både Dina og Stella har det godt, og som I kan se er Arthur meget glad og meget stolt over at blive storebror, skriver han.

The Minds of 99 forstår at sætte fut under publikum. Foto: Andreas Haubjerg
The Minds of 99 forstår at sætte fut under publikum. Foto: Andreas Haubjerg

I opslaget sender han store roser til personalet på Rigshospitalet, som han kalder for de mest hjertevarme, kompetente, professionelle og hårdtarbejdende mennesker, der findes. Og samtidig slår han et slag for, at man skal huske at værdsætte de forhold, vi har herhjemme.

Stella er kommet til verden efter besøg hos en fertilitetsklinik, da Dina lider af sygdommen endometriose.

- Dina er jo fra USA, og gennem hendes øjne ser jeg, hvor specielt vores velfærd er her i DK. Havde vi skullet igennem det her i USA, havde vi enten aldrig haft råd til det, eller også ville vi være gældsat for livet. Vi tager det ikke for givet, og vi må aldrig gå efter at blive ligesom USA på det punkt! Der er USA IKKE et forbillede, skriver han.

Niels Brandt er i forvejen far til sønnen Arthur.

Fakta om endometriose

Når man har endometriose, har man livmoderslimhinde (endometrium) på forkert sted. Det kan dels findes i livmoderens muskulatur, også kaldet adenomyose, dels helt udenfor livmoderen. Det vil sige, at man kan have endometriose på æggestokkene, i blæren, bughinden og tarmen. Det kan også findes længere væk fra livmoderen, for eksempel i navlen eller i operationsar.

Endometriosevæv undergår cykliske forandringer som slimhinden i livmoderen, og det medfører typisk smerter i forbindelse med menstruation i de tidligere stadier af sygdommen, dvs. i begyndelsen.

Når sygdommen har stået på i nogen tid vil smerterne ofte blive mere kroniske og ikke afhængige af menstruationstidspunktet. Endometriose påvirkes af hormoner, og man ser derfor stort set aldrig endometriose hos børn eller kvinder efter overgangsalderen. Hverken børn eller kvinder efter overgangsalderen har hormon, da det er forbundet med den fertile periode.

Det skønnes at op til ti procent af kvinder i den fødedygtige alder har endometriose. Under fem procent af kvinder i den fødedygtige alder har behandlingskrævende endometriose. Man ved ikke, hvorfor nogen mærker endometriosen meget, mens andre ikke gør.

Kilde: Netdoktor.dk

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere