Dansk komiker har fået kæreste: Vi bor stadig hver for sig

Huxi Bach råber højt, når magthaverne klokker i det. Og hvis man tillader sig det, må man have styr på sine ting, mener den forelskede samfundsrevser

Huxi Bach har fingeren på den politiske puls. Alligevel har han aldrig overvejet en politisk karriere. - Jeg er heller aldrig blevet spurgt, og det er helt ærligt, siger den 39-årige satiriker. Foto: Mogens Flindt
Huxi Bach har fingeren på den politiske puls. Alligevel har han aldrig overvejet en politisk karriere. - Jeg er heller aldrig blevet spurgt, og det er helt ærligt, siger den 39-årige satiriker. Foto: Mogens Flindt

- Der er noget arrogant i at stille sig op på en scene og mene, at det er helt på sin plads, at folk har betalt i underkanten af 300 kroner for at høre en sige noget. Det er sgu lidt arrogant, mener satirikeren og radioværten Huxi Bach, der ikke desto mindre er af finde på de skrå brædder fra i dag, hvor han har premiere på sit fjerde onemanshow.

- Men jeg tror, at jeg er født med en meget veludviklet selvovervurdering, siger den 39-årige samfundsrevser, der ikke virker det mindste arrogant, når han sidder og nipper til en kop cappuccino, mens han fortæller om sit nye show, sin næsten lige så nye kæreste og sin trang til at holde et vågent øje med dem, der har magten.

- Jeg er meget bevidst om at gøre mig umage, når jeg laver et show. Jeg researcher og læser enormt meget. En del af mine shows går jo ud på at stå og råbe ad magthaverne. Pege fingre ad politikerne, hvis ikke de har gjort deres arbejde godt nok. Hvis man gør det, skal man altså huske at feje for egen dør først. Så må man have styr på tingene, siger han.

Vagt i gevær
Selv om Huxi Bach holder et knivskarpt øje med, hvad der sker i den politiske verden, har han ikke selv overvejet at gå ind i politik.

- Nej, aldrig nogen sinde. Jeg har enormt stor respekt for dem, der stiller op til et offentligt embede. Men jeg forbeholder mig al ret til at holde dem i ørerne. Når de laver noget gak, er det sådan nogle som mig med et talerør, der skal råbe vagt i gevær. Det føler jeg faktisk en ret stærk forpligtelse til. Og så må jeg bare sige, at jeg er enormt glad for det, jeg laver. Jeg synes, at jeg lever et ret privilegeret liv, siger Huxi Bach, der holder meget af livet på landevejen.

FEM HURTIGE TIL HUXI

Letbenet eller ind til benet
Den er da lige til højrebenet, synes jeg. Det er ' Ind til benet'. Jeg har valgt kun at tage ting med i det nye show, der virkelig gør mig hidsig. Så det bliver lidt på de store nagler med flygtningekrise, skat og miljø og sådan noget. Alvorlige ting, der skal gøres noget ved, men også ting, som vi skal huske at grine ad.

Youtube eller flow-tv Youtube
Jeg elsker Youtube, og jeg hader Youtube. Hver gang man har set et klip, ligger der fire andre ude i siden, som man er nødt til at se. Pludselig er der gået en hel aften. Personligt er jeg ikke så god til at lægge ting op på de sociale medier. Jeg føler ikke, at formatet passer til mig.

Topform eller kageform
Ha ha... puha. Jeg synes, at jeg er sted midt imellem. Jeg er heldigvis begavet med et stofskifte, der gør, at jeg ikke behøver at bevæge mig så meget. Så det gør jeg ikke. Jeg laver ikke en skid.

Hjemmeaften eller hot natklub
Hjemmeaften! Jeg er færdig med natklubber. Hvis jeg gik på natklub, ville jeg tænke, ' nej, hvor sjovt, vi er alle sammen på natklub', og de fleste andre ville undre sig over, hvem der havde taget deres far med. Faktisk kan jeg slet ikke huske, hvornår jeg sidst har været på en klub.

Ældre kvinder eller yngre kvinder
Karen Thisted og jeg har tilbragt ufattelig mange timer sammen, og vi blev meget hurtigt enige om, at hvis vi havde mødt hinanden og var lige gamle, så var vi blevet stormende forelskede i hinanden. Vi har så meget til fælles og kan virkelig godt lide hinanden. Men vi er også enige om, at det kun ville holde 14 dage, før vi ville slå hinanden ihjel. Jeg har fundet ud af, at en kvinde, der er syv år yngre end mig, er spot on!

Når han dette efterår tager på turné rundt i landet med sit 'Ind til benet'-show, bliver det med en helt anden trang til at komme hjem til Vesterbro end tidligere.

For et par måneder siden mødte Huxi Bach sin kæreste, Frederikke Halling Hastrup.

Og det trækker at komme hjem til tosomheden.

- Vi bor stadig hver for sig. Det er stadig relativt nyt, siger Huxi Bach, der, indtil han mødte sin kæreste, var single i mange år.

Se også: Forelsket Huxi har fundet kærligheden

- Du har nået en alder, hvor man har sine egne vaner. Hvordan er det pludselig at skulle bøje sine særheder og tage hensyn til en anden?

- Jeg synes faktisk ikke, at jeg sådan går på kompromis med noget. Jeg tror, at jeg har opdaget, at hvis man møder den rigtige, indordner man sig. Så lader man bare være med det, man plejer, fordi man hellere vil noget andet. Det har været rørende nemt, siger Huxi Bach, der siden mødet med Frederikke Halling Hastrup har ændret døgnrytme.

Skidehyggeligt
Fra at være et B-menneske, der sov længe og arbejdede om aftenen, er han begyndt at stå tidligt op.

- Hun skal møde klokken otte, og jeg synes, at det er skidehyggeligt stå op sammen og lave morgenmad. Jeg får lavet så meget om formiddagen, når hun er kørt på arbejde. Det er, som om jeg har fået flere timer i døgnet, siger han.

Om et halvt års tid runder Huxi Bach de 40, og selv om han drømmer om at få børn, er det ikke sådan, at det biologiske ur tikker højt i ham.

- Nu skal jeg nok passe på, hvad jeg siger, men er det ikke sådan en kvindeting? Jeg er ikke presset i den retning. Men det må da gerne ske - og gerne inden jeg bliver 50, siger han lettere ironisk.

 

Huxis blå bog

Døbt Christian Bækgaard Bach.

39 år.

Aktuel med onemanshowet 'Ind til benet'.

Født i Aalborg, bor på Vesterbro i København.

Blev først kendt som vært på ungdomsprogrammet 'Boogie'.

Lavede med stor succes radioprogrammet 'Den løse kanon' med Karen Thisted.

Sender hver uge 'Huxi og Det Gode Gamle Folketing' på Radio 24syv.

Mest læste
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen